2 keer 1e prijs voor Miss Patty van Vincent Hoogerwerf uit Mill

16-06-2015 08:19


Vincent Hoogerwerf - Mill            

Voor dat ik van wal steek, zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Vincent Hoogerwerf en woon samen met mijn geweldige vrouw en zoon in het mooie Mill. (Oost Brabant)

Op mijn 12e jaar ben ik begonnen met de duiven, maar dit was voor korte duur. Omdat ik in de weekenden ging werken in de Bakkerij, Slagerij en in de Horeca kon ik niet goed genoeg voor mijn duiven zorgen. Dus de heb de duivensport vaarwel gezegd.

Maar het virus blijft in je bloed en ben in 1995 weer begonnen met duiven in een combinatie. Na een periode is de samenwerking gestopt en heb wederom de duivensport vaarwel gezegd.

Nu in Mill beoefen ik nu ongeveer 10 jaar met veel plezier de duivensport.

In die tijd ben ik begonnen met duiven van mijn vrienden Marcel Sangers en Ferry van Loo. Kan niet kapot zou je zeggen maar de successen waren wisselend. Achteraf had dit helemaal niets met de kwaliteit van de duiven te maken maar met de melker. Ik maakte de ene fout na de andere. Hokken waren niet goed en ik bleef timmeren zonder resultaat. Andere duiven moesten er toen komen. Ik ging op zoek en kwam uit bij Joop Groenen. Een top
liefhebber met geweldige duiven. En weer slaagde Vincent niet. Ik wist het allemaal zo goed, NIET DUS!!

In 2008 had ik 60 Jongen gekweekt en op een africhting van 5 kilometer 55 jongen weg. Wat was ik kwaad. Heb een mand gepakt en de hele boel opgeruimd. Op 4 duiven na. Dit waren duiven van Ferry van Loo uit zijn Flerk en een zus van de Pearl. Op de bewuste dag dat ik al mijn jongen verspeelde belde mij Hans Korenwijk uit Uden op (Jaren lang de te kloppen man in de CC Uden). Hij vertelde; "Vincent ik heb gehoord wat er gebeurd is. Ik heb 4
jongen liggen van mijn beste kwekers en kom ze maar halen". "Betere heb ik niet" zei hij me nog. Ik gelijk naar hem toe en de jongen meegenomen. 2 Zwarten en 2 Blauwe jongen (3 duivinnen en 1 doffer). In 2009 deze jongen gekoppeld aan de duiven van Ferry van Loo. Ik heb dat jaar ook advies gevraagd bij Joop Groenen om het jonge duivenhok aan te passen. De vluchten begonnen en ik wist niet wat ik meemaakte en werd dat jaar, ik geloof 2e jonge duivenkampioen in de vereniging. Dit zijn nu nog de duiven anno 2015 waar de goede duiven uitkomen. In 2010 waren de prestaties van de jongen die het in 2009 geweldig deden niet goed genoeg. Maar ze konden het wel, dat hadden ze laten zien. In 2012 heb ik toen besloten om een heel nieuw hok (nou ja nieuw, gebruikt) te laten zetten door Nico Pronk. Zijn hokken staan bekend om kwaliteit en altijd een goede verluchting.

Sens (426km) 13/06/2015

Een eerste prijs met een leuk verhaal.

Op 11 Juni jl. moesten we inkorven voor Sens. De week ervoor vielen de prestaties wat tegen. Prima prijspercentage (75%) maar geen kopduiven. Voor de Midfond sta ik geweldig, voor mijn doen, in de CC Uden dus ik kon me geen misser veroorloven. Duiven stonden er prima op en de verwachtingen waren dubbel. Vorige week een goed prijspercentage maar geen kopduif en wat zal het worden.

De duiven waren gelost om 10.15 uur met een w-zw wind op de vlieglijn en hadden een prima vertrek (Bron: Site Afdeling 3 Oost Brabant). Op de voorvlucht vielen de eerste duiven en na mijn berekening moest ik 3 minuten voor 3 klokken. Tijd zat dacht ik en ga nog wat in de tuin doen. (Vrouwtje ook weer tevreden ) Toen ik in de tuin aan het harken was hoorde ik ineens pieppppppppp en dacht, dat kan niet het is 3 over half 3. Draai me om en zag nog net een staart naar binnen gaan. Snel naar de klok en ja hoor het jaarling duivinnetje 362 om 14.33.43.  Nu ga ik er maar even voor zitten dacht ik en op 35 meldde zich de 881 duivin en dook naar het hok alleen er dook nog zo'n bruine jager mee. Gelukkig ontsnapt ze en weg was ze. Gelukkig kwam ze snel weer terug en klokte haar op 38.

De 362 Duivin

De 362 duivin is klein, redelijk gebouwd, blauwe duif met een prachtig staaloog. Deze duivin is een kruising van Hans Korenwijk x Joop Groenen (Jordan x President lijn).

Deze duif had me al een keer verast op Sezanne waarop ze ook de 1e speelt in de vereniging met een straffe NO wind. En dat was echt klasse!!

Als jonge duif was ze ook mijn beste maar het was toen echt niets in de hand. Na de rui had ik ze nog in mijn handen en ik dacht: wat moet ik met een duif waarvan de staart er opgeplakt is. Na mijn duivinnen geteld te hebben is er besloten om ze toch aan te houden. Wat ben ik toch een gelukkig mens die niets van duiven weet en dan wordt je soms verrast.

Deze duif is inmiddels omgedoopt naar Miss Patty (Mijn steun en toeverlaat "Mijn Vrouw") en ik hoop dat ze me nog vaak gaat verassen.

Vincent hartelijk dank voor je inzending, prachtig verhaal en het geeft maar weer eens aan dat we het niet altijd weten. ik hoop voor je dat ze je nog vaker gaat verrassen dit jaar. Veel succes!

Ray Jonker