24-06-2015 Danny Frenken - Winterswijk

24-06-2015 10:33

Danny frenken Winterswijk ,Kleine liefhebber Groot in Daden!

Persoonlijk kennen we Danny al vanaf dat hij in de wieg lag bij Zijn ouders Marcel en Ina. Vanuit zijn vader Marcel is Danny met de duiven in aanraking gekomen, eerst sierduifjes voor de lol maar toch trok het wedstrijd vliegen met de postduiven Danny steeds meer.

Danny voor zijn prachtige 7,5 meter lange hok.

Zo is hij in 2009 begonnen op het huidige adres aan de Meidoornstraat in Winterswijk met een aantal late jongen die hij via iemand gekocht had. Verder heeft hij duiven van streekgenoot Bernd Bolwerk uit Suderwick Duitsland (tegen Dinxperlo aan) dan ook nog via internet gekocht van het hok Scheffel afkomstig van het van de Elsaker -Jespen soort waar Danny heel goed mee is en dan laatselijk zijn er via een vriend wat duiven bekomen Van Ferwerda(Bosua soort) uit Friesland en natuurlijk ontbreken er geen duiven van het soort van zijn vader Marcel Frenken, clubgenoot Eric Prinsen en good old Theo Wiltink uit Aalten. In de volksmond bij de Melkers bekend als "Kleine Theo"

Systeem en verzorging

Danny vliegt hoofdzakelijk weduwschap met 11 doffers ,en soms schakelt hij 4 van zijn weduwduivinnen in. Ook past Danny graag truukjes toe. Zo heeft hij een weduwnaar die zeer gemotiveerd wordt door die terug te laten komen in het jonge duivenhok waar die als jong zat!

De weduwnaar die geweldig reageert op de motivatie om het in het jonge hok binnen te lopen.

De jonge duiven worden bij Danny al vroeg los gelaten in de morgen waarna hij de klep op scherp zet. Wat binnen is blijft dan binnen, dit in verband met dat hij vroeg naar zijn werk gaat. Zijn weduwnaars komen 1x per dag los van 1 tot Anderhalf uur met gesloten klep! De jonge duiven waar Danny ook vaak succesvol mee is worden 8 weken verduisterd. Na de 2e jonge duiven vlucht worden ze gescheiden en op de deur gespeeld. En reken er maar op dat Danny er heel goed op let om sommige jongen extra te kunnen motiveren!!

Kijkje in het jonge duivenhok van Danny. Ze staan er klaar voor Danny!

Voor de weduwnaars past Danny het volgende voedingssysteem toe, hij begint met Jan Keen Light met snoepzaad, midden in de week Matador en de laatste dagen voor de inkorving TURBO van Wielink IJsselmuiden met snoep, rode maïs en pinda's. Ook belangrijk voor Danny is de duiven om de 2 dagen verse grit te geven. Verder ziet het plaatje er als volgt uit, 1x per jaar droogontsmetter, BS van de Weerd, R10 voor de spijsvertering ,Paramixo enting 1x per jaar ,en Vlietabo druivensuiker na de vlucht! Kortom hij blijft het liefst zo kort mogelijk bij de natuur.

Resultaten

Uiteraard resulteerd dit bij Danny in goede kampioenschappen. Zo werd hij In 2014 naast een aantal duifkampioenschappen 1e op zowel op vitesse als op de midfond in de sterke vereniging de Luchtbode. Ook in 2014 een 3e kampioenschap met de jonge duiven in de Afd 9.  In 2013 Npo 2e van de Afdeling 9. Thans heeft Danny op de 1e drie eendaagsefond vluchten 3x de eerste duif in Winterswijk. Afgelopen zaterdag op Bourges was het de Genopte v Elsacker Jespen die ook nog eens de eerste speelt in de CC Achterhoek!!

De genopte doffer die afgelopen zaterdag de 1e speelde in de CC Achterhoek(v Elsacker -Jespen)

In de vereniging staat het aantal 1e prijzen nu op 9x ,,,,,,hoeveel komen er nog bij?? In ieder geval is Danny dit seizoen sterk begonnen. Ik moest vooral niet vergeten te vermelden dat hij veel te danken heeft aan zijn vader Marcel Frenken en clubgenoot Eric Prinsen.

Geschreven door Willem Mielekamp - Winterswijk


Ik wil eerst Willem Mielekamp hartelijk danken voor deze reportage van Danny Frenken, ik hoop dat er velen het voorbeeld van Willem gaan volgen en ook een steentje gaan bijdragen om goede fanatieke melkers in de kijker te zetten. Danny hartelijk dank dat je mee wilde werken en ga zo door want je doet het super. Heel veel succes voor de komende vluchten.

Ray Jonker
Array