9e Teletekst voor Wim en Michel Evers uit Didam op loodzware Bergerac.

06-07-2015 09:21

Wim en Michel Evers - Didam            

Hieronder het stukje dat is ingestuurd door mijn clubgenoten Wim en Michel Evers. Wim en Michel hebben verleden jaar alle programma duiven van de hand gegdaan om zich helemaal te kunnen richten op de overnacht en ZLU vluchten en niet zonder succes zoals we kunnen zien want ze pakken nu een 9e teletekstvermelding op deze loodzware vlucht vanuit Bergerac en draaien maar liefst 4 van de 5 gezette duiven in de kop van de uitslag! ook de gezette duif van Barcelona werd nog gepakt zaterdag in de vroege avond. Klasse prestatie van deze fanatieke vader en zoon combinatie waar we de komende jaren nog veel van zullen horen. Nogmaals gefeliciteerd mannen. Ook de 10e teletetekst blijft in Didam en gaat naar Henk Boekhorst die eveneens lid is bij de Vredesbode in Didam. Henk en de overige winnaars uiteraard ook gefeliciteerd.

"Een hele goede zaterdag was het" een loodzware Bergerac met als resultaat een 1e, 6e, 7e en 10e in de CC3 tegen 94 duiven met 5 duiven mee. Als klap op de vuurpijl werd om 18.21 uur ook nog de duif van Barcelona geklokt.

De doffer de NL.13-1878976 vloog 9e TELETEKST tegen 1.468 duiven, de doffer werd als weduwnaar meegegeven. Dit jaar op St. Vincent kwam hij nog iets te kort met een staartprijsje in de Noordelijke Unie, maar op nu Bergerac was het raak.

De doffer komt uit een samenkweek met Sjaak Koster uit Didam, Samen met Sjaak werden een aantal duiven gehaald bij Leo Rompelaar, er worden elk jaar hieruit een aantal duiven uitgewisseld al dan niet gekruist. Zowel bij Sjaak als bij Wim en Michel is dit zeer succesvol. De soorten gekruist in deze doffer zijn: Ko van Dommelen en Frans van Wel/Jaap Mazee.

Wim en Michel Evers - Didam