Albert Rozijn - Oosterhout pakt de zege op Nanteuil

13-07-2015 08:39

Albert Rozijn - Oosterhout            

Albert Rozijn uit het Gelderse Oosterhout specialiseert zich op de eendaagse fond.  Door de afgelasting van chateauroux zouden de duiven te lang stil zitten . Mijn vriendin zei nog tegen mij je moet ze een midfond vluchtje geven en dan volgende week naar nationaal chateauroux. Ze waren in goede conditie toen heb ik er 2 ingekorfd op Orange  ( 1gedraaid ) en er werden 8 weduwnaars ingekorfd op de Midfond  ( 5 Prijzen ) en dan ook de snelste duif van Regio 3 en Regio 4 van de afdeling 8 GOU. Ik Heb nog maar 10 weduwnaars om te spelen omdat de havik in maart toesloeg om 3 hele goede doffers te pakken had. Ik had hier heel veel moeite mee en bracht mij slapeloze nachten. Ik moest alle moed bij elkaar verzamelen om door te gaan . En nu met deze overwinning paste precies in dit plaatje omdat de duiven steeds meer forme kregen. Enkele weken terug op een dagfond vlucht op Chateaudun had ik voor de zoveelste keer een vermelding bij Pipa bij beste Prestaties. Weinig duiven en hoge prijs percentage dat is mijn streven . Sommigen noemen mij ook al de tovenaar van de Over Betuwe. Alles moet kloppen en de 3 belangrijkste dingen zijn Hok-Duiven - Liefhebber .  Zie mijn website (www.albertrozijn.nl )  Mijn voer systeem is goed voeren is ook goed trainen .'s morgens traint mijn vriendin en die haalt ze rond 8 uur  weer binnen en voert ze. En s'avonds om 5 uur laat zij ze weer trainen en dan neem ik de verzorging weer over als ik thuis kom van mijn werk. Maar ik kreeg enkele tips van Berth Knaven uit Didam over het voersysteem toen ik deze toepaste vlogen de weduwnaars super ze bleven soms uren vliegen , en ook een voer mixje van Peter Bosvelt uit Oosterbeek maakte het geheel compleet. En dan nu de over winnaar zit bijzonder verhaal aan vast deze mocht ik uitzoeken bij een liefhebber ,deze wilde mij uit testen omdat ik altijd zei dat ik ergens een duif uitzoekt dat ik meestal een goede te pakken heb of ze komen uit een goed koppel. Deze dacht dat het groot spraak was van mij kant. En hij heeft het geweten ik had weer een bijzondere te pakken . De vader van deze duif had al vele kopprijzen gewonnen waarvan 2 keer een 1e in groot verband en ook teletekst en ook een dochter van deze al had een 1e gewonnen in groot verband.

De overwinnaar de doffer 12-1304143 won al eerder een 2e teletekst op tours een dagfond vlucht en heeft al 6 kopprijzen op de dagfond en nu op een zware midfond vlucht van Nanteuil Le haudouin vloog hij maar liefs 9 minuten los op nummer 2 in de vereniging en de snelste in Regio 3 en regio 4 van de Afdeling 8 Gou.

Het is mijn gegund, gezien de vele felicitatie ook op facebook en het terecht gekomen bij een echte topsportman . Nu op weg naar de volgende overwinning ben al weer bezig voor de volgende wedstrijd nat. Chateauroux .Ik wens iedereen heel veel succes en ik maak ook weer kans omdat ik ze ook mee doe.

Albert Rozijn - Oosterhout (gld)

Albert hartelijk dank voor je ingezonden stukje. Een klasse prestatie heb je geleverd Albert en er zal dan ook de komende vluchten rekening met je gehouden moeten worden. Heel veel succes en geniet van deze overwinning.

Ray Jonker