Astère Vergotte - Mijn hok, duiven en alles er om heen. 245

05-06-2015 15:16

Bourges I is vervlogen, wie wint die lacht, het is bij deze nogmaals bewezen dat de wind een volledige vlucht kan domineren, de beide Vlaanderen, die nochtans voor een aanzienlijk deelnemersveld zorgden komen er enkel in het laatste deel van de uitslag te staan. Als bij ons in de club (1250d de 1e prijs getekend wordt is zijn in het Limburgse reeds op vele plaatsen de prijzen verdeeld.

Nationaal spel in België zal steeds moeilijk zijn, we zullen er ons maar bij neerleggen zeker,  jammer dat wij dikwijls met "westen-wind" opgezadeld zitten, dat is één van de redenen dat het voor ons uit de Vlaanders moeilijk is om betere duiven te halen in het binnenland of het oosten, pas op ik beweer nu niet dat daar geen goeie duiven zitten, verre van... maar spelen in het voordeel helpt de liefhebber meestal foutief te selecteren in zijn ploeg, ik ga steeds in het oosten  gaan inkorven, er waren + 600 oude en begin met de 27e niet slecht, maar als ik de provinciale uitslag West-Vlaanderen bekijk dan kom ik nagenoeg op dezelfde positie te staan op + 2000 d. als je weet dat ik op kleine afstand van de provincie grens woon, moet ik mijn rangschikking in de club als goed beschouwen. Wat ook opvalt is de tragere aankomst van de jaarlingen en toch blijven er collega's verkondigen dat ze naar Nederlands voorbeeld samen in één categorie zouden moeten vliegen, oh ik weet een jaarling kan de hoogste snelheid halen, maar is die uitzondering dan de algemene regel? Bekijk wekelijks het verschil tussen beide categorisch en je zal vlug moeten toegeven dat jaarlingen de duimen leggen tegen de oude.

Deze week bij een vriend op bezoek geweest, waar het maar niet wil lukken, ondanks zoveel gedane inspanningen, toen ik op het hok kwam rook ik onmiddellijk dat er duiven op het hok zaten, een dergelijk hok is altijd een slecht hok, waar duiven vertoeven mag je ze niet ruiken, anders dient er gewerkt te worden aan het hok, het is zinloos steeds naar medicatie te grijpen omdat dit toch maar tijdelijk helpt, we hebben dan ook eens gekeken wat hij aan zijn hokken kan veranderen mits een kleine investering, want doorgaans is dit te regelen met wat kleine aanpassingen.  Een goed hok is even belangrijk als een goede duif.

Vorig weekend gingen de jongen naar hun 1e Frankrijk vlucht (100km) op maandag traag naar huis, 1 op 7 ging verloren, hier kwam nadien niets meer thuis en mocht ook geen enkele melding ontvangen, zo komen we langzaam aan het gewenst aantal om de vluchten boven Parijs te kunnen aanvangen, het voorop gestelde aantal van 50 blijft ok. Terug viel er een ernstig gekwetste te noteren, zo lopen er nu reeds 6 op het hok en één moeten uit zijn lijden verlossen. Toen deze week de jongen aan het trainen waren viel er één dood voor het hok, bij nader toezicht, was het geen duif van mij, ééntje van een goeie vriend een 10km verderop, het had zich dood gevlogen tegen obstakels op de hoge appartementen.


Op eigen hok:

Werden de vliegduivinnen ingekorfd voor Chateauroux, afwachten wat het worden zal, met het vooruitzicht van terug westelijke wind zullen we onze nationale overwinning van vorig jaar niet kunnen overdoen. Het resultaat van vorig weekend nog meegeven: "Bourges"  Fondclub Eeklo

  • 615 oude:27-28-35-36-37-38-65-81-103-198-228  11/14
  • 648 jaarse: 65-69-123-160-173-192-211-239-269-275   10/10

De jongen gaan terug richting Frankrijk (100km) Om af te sluiten een speciaal woord van dank aan Glenn, Hans & Sabine voor de hulp vorig weekend.

Tot volgende maal,

Astère

Pigeons.vergotte@gmail.com

https://www.everyoneweb.com/vergotte
Array