Astère Vergotte - Mijn hok, duiven en alles er om heen (256)

22-08-2015 09:00

De catastrofe van Chateauroux blijft nazinderen, ik lees in een duivenkrant dat ik van 90 duiven er maar 11 thuis heb, mens toch mag ik vragen wie iets over mij schrijft dat ze ten minste toch wat informatie vragen, trouwens waar zou ik 90 duiven halen, als je er amper 33 op je hok hebt zitten, neen dus geen 90 duiven mee, maar 30 dat is meer dan voldoende om in dergelijke omstandigheden te worden gelost, ik kan zeggen ook hier komt regelmatig een duif terug maar wat nu thuiskomt is verloren voor het seizoen 2015, alle jonge duivinnen worden niet meer gespeeld zo doende zijn er nu maar 4 duivertjes mee naar La Souterraine, meer om er bij te zijn dan om het resultaat, hopelijk kunnen we toch een vroege duif thuis krijgen.  De beste onder de jonge duiven waren duivinnen maar die heb ik zeker nodig voor volgend jaar en wil geen onnodige risico's meer nemen met hun. Donderdag nog een jonge duivin terug gehaald in Nederland, ja het was grondgebied Nederland maar amper 1 km, het duifje verkeerde in goeie conditie, bedankt aan Dhr Cuypers voor het aanmelden, ik denk dat we dit te danken hebben aan de periode waarin dit fout ging, er is veel voeder te vinden op de Franse akkers, eens ze die weg gevonden hebben kunnen ze overvloedig gekiemde granen opnemen, deze zijn enorm vitamine rijk zodat ze vlug terug herstellen en zo in aannemelijke conditie kunnen huiswaarts keren. Duiven die thuis sukkelen na 2 dagen hebben meer afgezien en zullen moeilijker herstellen, vandaag vernomen, een vriend zijn vrouw gaat winkelen een paar km van hun huis en ziet op de parking een uitgeputte duif lopen, ze neemt die mee naar huis wat denk je het is hun eigen duif, een jonge duif die reeds super had gepresteerd en die sneuvelt op één kilometer van haar hok het lijkt ons onmogelijk maar het is realiteit. Zeker weten die duif is gebroken voor haar toekomstige vlieg carrière zelfs voor haar kweekwaarde heb ik mijn twijfels, trouwens in deze toestand sterven veel duiven na een paar dagen aan huis. Een andere vriend haalde een Chateauroux duif terug op 3 km van zijn hok, ik verwittigde hem, je zou het beter doden dan overhouden, na 3 dagen lag het beestje dood, ondanks het eten en drinken tot zich nam.

Deze week kwam een vrouw aanbellen, "mijnheer er loopt een duif op ons hof, geringd en gummi, hoe kunnen we die duif vangen en terug bezorgen aan de eigenaar, even mee gegaan en al vlug zat de duif onder de wasmand, een Nederlandse duif, mooi beestje, aangemeld en de eigenaar ging het laten afhalen via koeriersdienst, tevreden als je het dan aangemeld hebt.

Op eigen hok,

Hebben de oude vliegduivinnen gelegd en zijn terug gescheiden, broeden laat ik ze niet, ze mogen nu aan de rui beginnen, volgende week krijgen ze 8 dagen "botermelk" dat stimuleert de rui eens bezig krijgen ze om de 2 dagen Bonychol ook (=Sedochol) zorg voor voldoende mineralen en een goeie greep vlaszaad (lijnzaad) uiteraard hoort dan ruimengeling gevoederd. Beschik je over de mogelijkheid ze regelmatig wat groen voer te geven doe het dan. Een rui vitamine in het drinken, doen. Een wekelijks bad meer dan nodig.

Vorige week werd niet gespeeld dus geen vlucht resultaten.

Tot volgende maal,

Astère

pigeons.vergotte@gmail.com

https://www.everyoneweb.com/vergotte  
Array