Astère Vergotte - Mijn hok, duiven en alles er om heen. (258)

05-09-2015 08:15

Het nationaal seizoen sluit dit weekend af, ten minste als de weer omstandigheden het toelaten, voor zaterdag zijn de vooruitzichten allerminst gunstig, ook zondag zou het nog zwaar bewolkt kunnen blijven, wie weet krijgen we geen verlengd weekend, we zien wel maar ik vermoed dat men na het gebeurde van een paar weken terug, dubbel voorzichtig zal zijn alvorens de manden te openen. Bij de inkorving was het kalm nog 31 oude en +-340 jonge gingen richting Chateauroux. In de club zelf was het een aangename bedoening, het bestuur trakteerde ieder spelend lid op een puntzak friet met een snack naar keuze, het is een kleine attentie die door allen werd geapprecieerd. Bedankt hiervoor.  Ik denk dat we terug mogen stellen dat we een schitterend seizoen binnen "Fondclub Eeklo" achter de rug hebben.  Ik denk dan ook te mogen spreken in naam van ieder lid, oprechte dank voor alles wat het bestuur en medewerkers voor ons, leden, heeft gedaan. 

Met Chateauroux gaan ook hier de pieren dicht, alle duiven komen niet meer buiten, zo start de rui ook iets vlugger, waar mogelijk wordt een volière voor de hokken geplaatst en kunnen de duiven er dagelijks in, ons duiven zijn slimmer dan wij, ik merk soms op dat alle duiven op het hok zitten met mooi weer en bij minder weer, naar ons menselijk redeneren, ze allen in de buitenlucht vertoeven. Zo heb ik ook reeds meermaals meegemaakt van liefhebbers die verkondigen dat is mooi eten, maar moet eten mooi zijn? Voor mij helemaal niet, eten moet gezond zijn voor de duif en dat heeft niks te maken met wat wij met onze ogen zien, want laat ons eerlijk zijn wat kennen wij van voedingswaarde en zo meer, ik niet en ik vermoed velen met mij, laat dit over aan professionelen ze hebben er een opleiding voor gevolgd en geef er mijn volledig vertrouwen aan.  Ja zelfs nu komen er nog nieuwe mengelingen bij, zo komt mijn vertrouwd voedermerk (als ik een naam noem, neemt men mij dit kwalijk ze noemen dit sluikreclame, dus ik ga geen namen noemen, enkel dat het in gele zakken zit) met een "Super rui" mengeling op de markt, waar ze van beweren dat duiven die dit tijdens de rui gevoederd krijgen geen enkel voeding- of vitamine supplement nodig hebben, het is uiteraard iets duurder, maar supplementen kosten ook geld. Ik zal alvast de proef doen een hok met het gewoon ruivoer met supplementen en op een ander hok met de nieuwe super mengeling zonder supplementen, na de rui de kosten eens berekenen en het resultaat vergelijken. Begin dit jaar kwamen ze met een super kweek mengeling op de markt, moet eerlijk bekennen de jongen groeiden zonder supplementen formidabel op, nadien verwerkte ik mijn gewoon kweekvoer maar om hetzelfde groei resultaat te bereiken diende ik toch supplementen te verstrekken, velen denken waarom 20€ betalen als je het kan kopen voor 12€, op het eerste gezicht hebben ze gelijk, maar als ze dan tijdens het speelseizoen hun geld verspelen of niks hebben van plezier aan hun hobby en voor de dagelijkse inzet, dan geef ik graag 20€, en heb plezier met de resultaten van mijn duiven. Hier zegt men: "Gierigheid bedriegt de wijsheid" om over na te denken.  Ik heb het reeds meermaals geschreven, velen zeggen "duivensport is duur" niks van, ieder hobby is duur, maar men maakt het zelf te duur, als uw budget niet toereikend is, verwijder dan een aantal duiven tot wanneer je uw duiven perfect kunt onderhouden en dan ga je er bovenop nog meer plezier aan beleven ook.

Op eigen hok:

Hierover valt niet veel te vertellen, alles staat stilaan in het teken van de rui, behalve nog 2 duivertjes die naar Chateauroux zijn, vorig weekend vlogen ze Issoudun met 403 jongen in de club en klasseerden zich op plaats 26 & 69. Meer moet da niet zijn, we waren bij de mensen.

Tot volgende maal:

Astère

pigeons.vergotte@gmail.com  

https://www.everyoneweb.com/vergotte  Array