Astère Vergotte - Mijn hok, duiven en alles er om heen (262)

03-10-2015 07:16

Vorige week, volgend bericht gekregen, een vraag waar ik volkomen kan inkomen, een antwoord geven is een ander paar mouwen. Wel benadrukken dat ik dit benader van uit mijn zienswijze en zeker niet de pretentie heb dit als heiligmakend te verkondigen.

Beste heer Astére,

U schrijft over leugenaars als zij verkondigen geen aanvullende/ondersteunende producten te gebruiken, echter wij zijn liefhebbers die al eens knoflook in het water doen, maar verder de antibiotica bij de dierenarts laten. De consequentie hiervan is dat we erg wisselvallig presteren, soms is het goed maar dan ook zo ineens laten ze het weer afweten.

Graag zouden wij hier verbetering in zien, maar we worden angstig van de hoeveelheid producten die er op de markt is. We hebben zelf de proef genomen om twee jaren geleden met dezelfde duiven, op dezelfde dag, drie dierenartsen te consulteren, we kregen drie verschillende adviezen....? Overigens allemaal adviezen die ons bij opvolging veel geld zouden kosten? U begrijpt dat dit ons niet gemotiveerd heeft om op één van deze adviezen in te gaan, met als consequentie dat we pas op de plaats gemaakt hebben.

Misschien kunt/wilt u ons een tip van de sluiter oplichten, zodat wij komend seizoen wel een vervolg stap in de prestaties kunnen maken.

In afwachting van uw antwoord.

 Met vriendelijke groet,

R. en J. H. te A. (Nederland)

Vooreerst is er een immens verschil tussen ondersteunende producten en antibiotica. (medicijn) Ook ik ben geen voorstander van medicijnen gebruik tijdens het seizoen, daarmee bedoel ik een kuur moeten geven terwijl men aan de wedstrijden bezig is, maar wat ik wel belangrijk vind is dat uw duiven voor aanvang van het vluchtseizoen 100% zuiver zijn, dan pas kun je met een kleine ontsmetting bij thuiskomst een gans seizoen zonder medische problemen afwerken. Hoe ga ik hiervoor te werk, ik bezoek mijn dierenarts ruim voor het seizoen, laat een antibiogram opstellen, een onderzoek die veel problemen kan voorkomen, als ik soms hoor, ik heb mijn duiven "medicijn X" gegeven, dan is mijn vraag, werkt dit nog of hebben ze geen resistentie tegen dat medicijn veelal is het antwoord ik doe dit al jaren, het kan natuurlijk wel zijn dat je enkel de goede bacteriën vernietigt en de schadelijke er resistent tegen zijn, je bereikt juist het tegenover gestelde dan wat je wou bereiken. Zelf dierenarts spelen is totaal verkeerd. Stel uw vertrouwen in één arts en dan liefst één die niet goochelt met massa's medicatie. Hiermee bedoel ik één die durft te zeggen "uw duiven mankeren niks" is uw bezoek dan een verloren investering, neen helemaal niet want dan hoef je geen medicatie te verstrekken en spaar je geld, maar ook uw duiven. Wij nemen toch ook geen medicatie als we niet ziek zijn. Een bezoek om de maand tijdens het speelseizoen is voldoende om alles in goede banen te leiden,  dergelijk bezoek kost in veel gevallen amper 25€, als je voor dergelijke beperkte kost meer plezier aan je hobby kunt hebben vind ik dit een kleine investering en zeker de moeite waard. Tot daar het medisch luik.

Ondersteunende producten, inderdaad er is een over aanbod van deze, daarom, beperk ik mij tot 1 merk, is dan enkel bepaald merk goed?  neen zeker niet, maar de kans is groot als je er meerdere aankoopt soms met een identiek product thuis komt. Probeer een basis begeleidingschema vast te krijgen en beperkt u tot het noodzakelijke dat vermeld staat op het schema. Wees voorzichtig met producten waar veel reclame voor gemaakt wordt, deze hebben maar één bedoeling, de producent en importeur te verrijken, laat dit niet toe dat ze dit bereiken met uw centen. Wonder producten bestaan NIET, toch niet waar ik in geloof. Waar ik wel zeker van ben dat je zonder niet verder kunt, duiven die wekelijks 450/600km moeten vliegen bereik je niet met water en graan, maar ga ook niet overdrijven, de producent kan je hier meer over informeren. Als een dosis 1 gr is, hoef je er geen 2 te geven, het is verloren geld, wat velen onder ons wel doen, te veel is te veel en is trouwens ook schadelijk.

Jong geleerd......

Promotie, is er een betere dan onze kinderen, kleinkinderen te betrekken bij onze hobby.

Op eigen hok:

pluimen, wat dacht je anders.

Tot volgende maal.

Astère

pigeons.vergotte@gmail.com  

https://www.everyoneweb.com/vergotte