Astère Vergotte - Mijn hok, duiven en alles er om heen - Deel 255

14-08-2015 12:00

Wordt dit een rouw kroniek?  Ja, ook ik treur om het verlies van een aanzienlijk  aantal jonge duiven die hun thuishaven niet meer bereikt hebben tot op heden. Is dit een probleem, ja natuurlijk, het geplande spel op de nationale vluchten voor jonge duiven vervalt volledig in het niets voor dit seizoen, maar ook de volgende jaren zal dit verlies zich laten voelen. Onlangs zag ik op mijn scheurkalender volgende tekst die ik in bewaring nam en nu goed van pas komt. "DENK GOED NA OVER JE PROBLEEM. IS ER EEN OPLOSSING? DAN HEEFT HET GEEN ZIN JE ZORGEN TE MAKEN. IS ER GEEN OPLOSSING? DAN HEEFT HET GEEN ZIN JE ZORGEN TE MAKEN." (Dalai Lama) ergens zit veel waarheid in deze tekst, wat baat het er van wakker te liggen of iemand verwijten te sturen het kwaad is geschied, pas op ik keur niet goed wat is gebeurd maar gedane zaken nemen geen keer.

Hoe moeten we nu verder, de duiven die nakomen goed verzorgen, dat houdt hier in, een tricho-capsule, oogjes verzorgen en ze zeker een paar dagen kort houden, op het eten gaat een aantal dagen een recup poeder en probiotica. Ook zullen de meeste niet meer gespeeld worden, om de eenvoudige reden dat er zeker 2 weken nodig is om deze duiven te laten herstellen en heeft het dan nog zin om ze terug voor nog 2 vluchten in het spel terug te brengen. Voor mij is dat zinloos.

Dit weekend blijft alles thuis, ik moet bekennen de moed zat niet in mijn schoenen maar er onder, maar uiteindelijk moet je verder en hoop volgend weekend toch nog met een 6-tal duivertjes te kunnen meedoen.

Naar aanleiding van deze rampzalige Chateauroux kreeg ik maandag voormiddag het bezoek van radio 2 voor een hok bezoek en interview ik probeerde er geen sensatie uitzending van te maken, waarom trouwens, ik vind het droevig dat onze mooie hobby pas dan in het nieuws komt, hopelijk mogen we ook eens positief in het nieuws komen. Toch moet ik bekennen dat Radio 2 het probleem op de voet blijft volgen,  na dit interview werd ik op dinsdag voormiddag opgebeld door hun en vrijdag opnieuw geïnterviewd om na te gaan als er nog duiven hun hok bereiken.


Op eigen hok,

Valt weinig nieuws te brengen, de oude vliegduivinnen werden gekoppeld en zullen dit weekend leggen, na een paar dagen broeden worden  ze terug gescheiden en mogen rustig verder ruien, deze is bij sommige reeds gestart, toch verrassend vroeg vind ik.

Het resultaat op Chateauroux 08-08-15

  • Club:  746 jonge: 18-24-32-45-58-61-79-88-108-113-182  11/30

de laatste behaalde prijs werd zondag 11u07m07 geklokt, maandag kwamen er nog 2 thuis die ook nog op de uitslag zouden gestaan hebben maar heb de klok niet meer binnen gebracht. Op dit (14/08) ogenblik zijn 18 jongen thuis.

Tot volgende maal,

Astère

pigeons.vergotte@gmail.com  

https://www.everyoneweb.com/vergotte