Cor en Yvonne Kleijn uit Middelharnis winnen 1e prijs op zware Cahors.

24-06-2015 08:29

Cor en Yvonne Kleijn - Middelharnis           

Cor en Yvonne hadden 30 duiven ingekorft Naar Cahors. Ze hadden enkel jaarlingen mee, sommigen met een oude ring om ze te testen op deze ochtendlossing.

Maar wat ze voor ogen hadden ging niet door, de duiven gingen niet in de ochtend los maar om 13.00 uur omdat er een regen front zat die zaterdag op zondag veel regen zou laten vallen.

Zo doende had de nationale lossing commissie besloten de duiven op vrijdag middag om 13:00 te lossen.

Cor dacht als dat maar goed komt. Cor stond Zaterdag ochtend om 06:00 op want je weet maar nooit. Het werd een hele zware met noordwesten wind en storingen onderweg. Na lang wachten kwam er rond 11.38 uur een duif aan maar deze kwam uit de verkeerde hoek, hij kwam al terug. Na wat heen en weer gebeld te hebben bleek het toch goed te zijn voor de 1e prijs in de club. In de afdeling 5 was dat goed voor een mooie 49e prijs tegen 3544 duiven en speelden ze 13 vd 30 gezette duiven in de prijzen.

Zie hieronder de uitslag.

Zaterdag om 19:00 waren Cor en Yvonne er nog 11 kwijt van de 30 en nu momenteel zijn er nog 4 achter van de 30 gezette duiven. De schade valt dus nog mee maar Cor en Yvonne hadden ze het liefst allemaal terug gehad. wie weet komt er nog wat na.

Cor en Yvonne, ondanks dat jullie een andere vlucht voor ogen hadden is het toch nog goed uitgepakt voor jullie. Hartelijk gefeliciteerd en op naar de volgende overwinning.

Ray Jonker