De duiven in Belgie zijn los, deelnemers succes!

19-08-2015 09:27

Beste sportvrienden

Na een dag uitstel zou het vandaag toch moeten lukken.

De duiven werden gelost in Châteaudun om 8:30 uur en zijn heel goed vertrokken. Het weer was er op dat moment mooi, er stond een lichte zuidenwind en de temperatuur bedroeg 12°C.
Gisterennamiddag kregen de duiven in Châteaudun de nodige zorgen. Voeder en drinken werd voorzien. Ook deze morgen, vanaf zeven uur werd er nog vers drinken gegeven en ze maakten er gretig gebruik van. De begeleiders hebben alvast hun best gedaan.
Na de toch mooie en begripvolle duivenvrienden feestdag van gisteren werd alles snel geregeld om vandaag 19 augustus ook alles goed te laten verlopen. De security voor de nachtbewaking werd ingeschakeld. De mensen van het rode kruis zullen trouw op post zijn. De geluidsman en de mensen voor de weergave van de aankomsten in de tent zegden toe om beiden overuren kloppen. De cheques en bekers staan klaar en het bloemenmeisje beloofde aanwezig te zijn. De bar wordt geopend vanaf 10:30 uur en Belgische frietjes zijn beschikbaar vanaf 11:30 uur.
De zon beloofde meer haar best te doen en de duiven, daar kijken we naar uit. Ze worden verwacht rond 13:00 uur, maar met ons weer hier weet je maar nooit. Het kan vroeger, het kan later.
Op basis van de aankomsten wordt de prijsuitreiking voorzien tussen 15 en 16 uur. Wat het ook wordt, samen maken we er opnieuw een mooie dag van.
We hopen jullie straks opnieuw te mogen begroeten,

Met vriendelijke groeten,

Het Belgian Master Team

Met de BELGIAN MASTER 2015 zijn we aan de 8e editie van de one-loft-race Belgian Master toe. De eerste edities waren zowel qua organisatie, qua deelnemers als qua internationale uitstraling een enorm succes. Het palmares van de voorbije edities:

 • 2008
  Jean Geusens (Meeuwen, BE) als overwinnaar van de finale race en Silvere Toye (Otegem, BE) als winnaar van de asduifcompetitie
 • 2009
  Timmermans-Brans (Valkenswaard, NL) als winnaar van zowel de finale race als de asduifcompetitie
 • 2010 Jan Polder (Middelharnis, NL) als finalewinnaar en Göring-Rosing (Vreden, DE) als overwinnaar in de asduifcompetitie
 • 2011
  Shao Tingyuan - Pollin Marc (CN/BE) als finalewinnaar en Allemeersch - Van Parys Alex & Corry (Ruddervoorde, BE) als overwinnaar in de asduifcompetitie
 • 2012

     Defrene Thierry & Guy (BE) als finalewinnaar en China 999-JHP (China/BE) als overwinnaar in  de asduifcompetitie.

 • 2013
  Schoordijk - Schults (NL) als finalewinnaar en Yang Jinbiao - Danny Van Dijck (China/BE) als overwinnaar in de asduifcompetitie
 • 2014
  Combinatie Van Wanrooij (NL) als finalewinnaar en Heinz Axer (DE) als overwinnaar in de asduifcompetitie

Zou er een vijfde Nederlandse zege inzitten ??

Martijn Oomen