De week van Martijn - Deel 17

16-11-2015 19:28

Beste lezers, afgelopen week, was een positieve:

 • Een drietal (her)starters vroegen advies
 • Op DMP werd de rubriek vragen weer een rubriek zoals bedoeld
 • Nieuwe rubriek ingezonden kan dienen voor mening en uitlaatklep
 • Rian Talen, een studente deed in het kader van haar studie een onderzoek, interessante materie
 • Een liefhebber ( Jos) was bereid een starter te helpen met jonge duiven.

Het Spoor, De extra dikke uitgave ivm beurs was keurig verzorgd, met leuke artikelen, met name

 • Nanne Wolff                              dunne mest
 • W Mulder                                   enzymen
 • Karel de vliegende reporter   10 jaar DMP
 • RianTalen           onderzoek economische schade door verliezen jonge duiven.


Voor geïnteresseerden, het volledige onderzoek, is op te vragen bij rian.talen@wur.nl  

Het bijzondere aan dit onderzoek is dat het gedaan werd door een jongere, en dan een dame, dit is positief, de duivensport is te lang beslist en bedacht door oudere heren, ik ben blij dat Rian haar steentje wil bijdragen

We gaan stilaan einde rui bereiken, en de duiven komen in winterrust, denk aan niet te zwaar, vezelrijk voer, steeds voldoende verse grit, de lookteen, en eventueel wekelijks biergist over het voer. Eventueel nog  onderzoekje op geel, wormen, paratyfus , alles ok dan medicijnpot dicht.

Verkopingen,

Zoals jaarlijks rond deze tijd, veel verkopen, met veel geschreeuw en mooie foto's, in vorige week van Martijn, heb ik mijn mening gegeven, nu krijg ik vragen waar zou u kopen.

 • Niet bij professionele verkopers
 • Niet bij aanbieders enorme aantallen
 • Niet bij verkopers door inkrimpen,
 • Wel bij totale verkoop, Indien, geen massa duiven, en goede resultaten in eigen regio, en dit meerdere jaren, dan liefst eerst de mogelijkheid om de duiven te zien.

NPO beurs

Zoals aangekondigd aanstaande weekend NPO beurs te Houten, wij als firma zijn niet aanwezig, we kozen voor een grote beurs per land, er zitten grote kosten aan die we moeten terug verdienen aan jullie , aan de kopers van onze producten, wel kunt u binnenkort gebruik maken van de kweekactie op Mariman- Versele-Laga- Colombine en oropharma. Persoonlijk zal ik ook niet in Houten zijn, aangezien duivensport mijn beroep is, en daarnaast nog veel met duif en duivensport bezig ben, en dit nogal eens te koste gaat van vrije tijd en ontspanning met gezin, zijn we voornemens om wat daagjes met de hele familie op reis te gaan, dus mogelijk een paar dagen geen vraag en antwoord en de week van Martijn ook wat later. Ik hoop overigens dat voor de wel deelnemers en bezoekers, de NPO beurs een plezierig evenement wordt.


ECS systemen


Via NPO vernemen we dat reeds 4 van de 6 Ecs systemen een goedkeuring hebben, een moet nog worden bekeken, en vreemd genoeg een is goedgekeurd onder voorwaarden, vreemd, ik dacht dat bij keuring het wel of niet in orde is, en geen tussenvorm, maar we wachten af, het veelbesproken updaten kan voor hetgros van de liefhebbers beginnen, nog een tip voor de NPO, bij melden dat klokkenupdates gekeurd zijn , zou het volledig zijn wie of waar de keuring plaatsvindt, en wie uiteindelijk bepaald goed of afgekeurd. Ergens moeten er specialisten zijn die dit doen, en die namens de NPO hier een verantwoording in hebben.

Als laatste wil ik herinneren aan de vreselijke dingen , die onze beschaafde wereld teisteren, met name in Frankrijk, vreselijk en onbegrijpelijk wat kunnen mensen elkaar aandoen, anno 2015, het enige is de wereld verbeteren en bij jezelf beginnen, ik denk hierbij wat ik voorbij zie komen op internet en facebook, met modder gooien, verwensingen, bedreigingen etc, mensen laten we hiermee stoppen, kritiek mag, een mening hebben is goed, maar wel op een nette menselijke manier

Pas goed op jezelf, tot volgende keer.

   
Martijn