De week van Martijn - Deel 7

13-08-2015 07:39

Deze week is duiven minnend België in de ban van de ramp met Chateauroux, onvoorstelbare verliezen, men spreekt van de grootste ramp in 25 jaar, ook zondag in België, grote verliezen op Noyon, vreselijk voor degenen die dit meemaakten, een duiven collega die zaterdag bij ons te gast was, vernam terwijl hij bij ons zat, dat de duiven in Chateauroux, los waren, hij keek bedenkelijk, de man heeft kwaliteit op de hokken, en zondagavond na twee dagen dus, had hij thuis van de 6 ouden, 1 duif, van zijn 14 belovende jaarlingen o d.w.z. 20 mee , en 1 thuis, hij vertelde me, ik kan het hok dichttimmeren, een ander vervelende zaak is dat de winnaars nooit de eer krijgen die ze toekomt, want altijd hangt het verhaal rampvlucht, rond de wel verdiende zege.

Belgian Master te Nevele

Dinsdag 18 aug is het weer zover de one loft race, vanuit Tours wordt vervlogen , een organisatie van Versele-Laga, Jan Hermans ( De Duif) en Herbots, iedereen welkom, in de voormiddag kan u de fabriek VL te Deinze bezoeken, zie voor verdere info de site Belgian Master.

Rui

Hier kunnen we kort over zijn, nl gezonde duiven ruien vanzelf, een beetje hulp kan zijn een karnemelk kuur, een weekje thee met muitzaad of een weekje Herbolan (oropharma), maar nogmaals gezondheid is de graadmeter voor een goede rui. Wel in de rui extra aandacht voor voeren, met name , eiwitten, zijn op korte tijd veel nodig, verder ook vetten niet vergeten i.v.m. zacht verenkleed, tip wekelijks lookolie met biergist, is een vanouds gekende combinatie voor een natuurlijke gezondheid, vergeet ook de verse grit niet zodat in de rui het voer goed vermalen wordt zodat de duif optimaal stoffen uit het voer kunnen halen

NPO vluchten

De tour de France wacht op niemand, zo ook het vluchtprogramma duivensport, sommige hokken presteren super, bij anderen is het wat moeizamer, toch komen de NPO vluchten met rasse schreden naderbij, wat vroeger een hoogtepunt was is nu vergane glorie, meer bepaald nationaal Orléans, gevolgd door Chateauroux  , en Bourges, hier is weinig glans van overgebleven, echter, deze vluchten zijn voor jonge duiven van levensbelang in hun verdere carrière, hier doen ze zoveel ervaring op, bijna onmisbaar, maar niet gezonde duiven , houden we beter thuis , immers vragen om verliezen is, geen optie, ze komen volgend jaar mogelijk tekort, maar halen dit later in.

Willem Mulder

Met veel genoegen gelezen de uiteenzetting van Willem Mulder over hoe voeren op de inkorf dag, op eenvoudige wijze weet Willem hier een duidelijk verhaal van te maken, een aanrader.

Leuk of ........?

Verkoop, commerce, handel is zo oud als de duivensport zelf, maar soms opmerkelijk, ik lees dat iemand schrijft hoe geweldig het is om een ooievaarscompetite te houden in de club, wat dacht u de man kweekt ooievaars, en wil graag wat verkopen ook viel me op dat iemand duiven te koop heeft met als extra gekeurd door Gert-Jan Beute, zou een duif die door Gert-Jan in de ogen gekeken is beter zijn,? Als ik dit zou vermoeden dan werd ik daar kind aan huis, nog een leuke is de advertentie van iemand die Leo Heremansduiven verkoopt, steevast vermeld gekoppeld door de grootmeester zelf, mooi zou Leo ter plaatse geweest zijn ,of een advies op papier, wetende dat Leo ook meer mindere dan goede kweekte, lijkt ook dit gebakken lucht. Persoonlijk woon ik niet ver van AS mijn duiven vliegen over zijn hok maar werden niet slimmer, zelfs toen we nog in dezelfde club zaten, gebeurde het dat op de tentoonstelling bij Olympia mijn duiven en die van AD naast elkaar zaten in de hokjes, die van Ad werden niet dommer die van mij niet slimmer, de moraal , bovengenoemde liegen niet , doen niets laakbaars maar vinden toch een manier om het mooier te maken dan het is. Blijkbaar hoort dit bij de duivensport.

Ik wens u een goede voorbereiding op de NPO vluchten, speel ze om ervaring op te doen, nogmaals alleen gezonde duiven, dit bespaart dierenleed en frustratie van de liefhebber.Array