De week van Martijn - week 6

11-02-2016 09:56

Alweer een weekje verder, carnaval weer voorbij, op naar het nieuwe seizoen, nog minder dan een maand en de VJB staat weer op het programma, dat is voor velen de start van een nieuw seizoen, wat zal het brengen ? Blijven de gevestigde namen, aan de top, komen anderen de neus aan het venster steken ? Hoe zal het groot en klein vergaan, met een uitslag, of toch twee, een met ieder evenveel kansen, en een met alles op de uitslag ? De praktijk is vaak, er wordt in de stille tijd veel gesproken, veel stof wordt er opgewaaid, om uiteindelijk bijna niets te veranderen, als het over veranderen gaat in de duivensport dan zijn we goed in het doorschuiven van zaken naar een volgend jaar, met gedachte die dan leeft, dan maar zorgt.

Kweek 2016

Ik hoor weinig problemen, de kweek lijkt geruisloos goed te gaan, bij de meesten, goed en vlot eieren, goede bevruchting en voorspoedige opgroei, ik ben wel zeer benieuwd of zich dat vertaald naar minder verliezen met jonge duiven, het grote probleem van de laatste jaren, veroorzaakt door ? We weten het niet, Remedie ertegen ? We weten het niet, Wel weten we dat de verliezen zeer demotiverend zijn voor de duivensport, persoonlijk blijf ik geloven, in de toegenomen straling door mobiele telefoons, labtops etc etc, Alhoewel, als ik denk aan een meer dan gemiddelde liefhebber in Gilze, die jaar in jaar uit, prima presteert, ook in groter verband, en die op enkele tientallen meters van zijn hok een zendmast heeft staan incl 4G, dan twijfel ik aan mijn bewering, maar als ik hoor van de koster in Reusel, die vroeger een heel jaar geplaagd werd door duiven in de toren, en die na installatie van zendapparatuur, geen duif meer tegenkomt aldaar, dan denk ik wel duiven houden niet van straling, zullen we het ooit weten? Ook het SBN poeder heeft geen sluitende oplossing, meerdere gaven hun ervaringen door, veel werk, bij sommigen goede resultaten, bij anderen bleven problemen zoals ze waren, uiteindelijk geen oplossing, een oudere liefhebber die vaak de plank raak slaat zegt, de klimaatsverandering zit er voor tussen, in mei/ juni komen de laatste jaren warme en koude lucht bij elkaar ?Wel klopt het dat we later in
het jaar veel minder verliezen kennen dan in mei/juni, een ander feit is dat ik 9 jaar geleden las er komen problemen vanwege uitbarstingen in het heelal, deze zullen magnetische velden op aarde gaan verstoren, ik meen dat Nanne Wolff hier ooit jaren geleden ook over rapporteerde, zijn het sluimerende gezondheidsproblemen ?


Het kan, vroeger kenden we geen coli, geen adeno, geen paromixo, nu kennen we het allemaal, Dr Boskamp ontdekte de pestkopbacterie, een nog beroemdere dokter uit Breda, veegde hier de vloer weer mee aan als het wiel wordt opnieuw uitgevonden, kortom ik weet het niet, u weet het niet, maar het feit is er wel, al 10 jaar lang worden er aanslagen gepleegd op de duivensport door verliezen, zeer grote verliezen, kunnen we in dit tijdperk waarin we blijkbaar alles kunnen, hiervoor de reden met oplossing bedenken ?

Hopelijk komen in 2016 wel het merendeel van de duiven wel naar huis.


Nieuwe producten, en hoeveel keer kan men het wiel uitvinden?

Opnieuw zie ik de lancering van nieuwe verzorgingsproducten, door gerenommeerde bedrijven, door internet sites, door duivenliefhebbers etc, een geluk hebben ze dat de duivenliefhebber over het algemeen, zeer gevoelig is voor het woord power, het woord nieuw etc. Ook dierenartsen doen lustig mee, ieder wil graantjes meepikken, maar deze ontwikkeling is dezelfde als opnieuw het wiel uitvinden, zou morgen Peugeot groot melding maken dat ze het wiel uitvonden dan zou niemand hier gevoelig voor zijn, en Peugeot maakte zich belachelijk, in de duivensport kan men ongestraft het wiel blijven uitvinden,

Producten die reeds jaren in de speciaal winkel, in het schap liggen, worden plots met een mooie naam in een sexy verpakking opnieuw met veel tam tam geïntroduceerd als zijnde een nieuw product wat de duivensport moet redden, zonder dit product zijn uw kansen verkeken, en raar maar waar de duivenliefhebber trapt er met beide voeten in, immers de kansen nu al laten verkijken is niet wat men wil, het ware verstandiger en goedkoper om met beide benen op de grond te blijven staan, natuurlijk er zijn goede bijproducten, die al vele jaren hun nut bewijzen, bijv. biergist, look, glucose, vitamines, kruiden afkooksel , oliën, dierlijk eiwit etc , maar vergeet nooit wat u ook aanwendt goedkoop of duur, een ezel wordt niet het gewenste renpaard, niet in de mooiste stal, niet met het beste voer, niet met de beste training, of verzorging, echter met wat inspanning wordt een kalf wel ooit een koe, als het erin zit met een goede verzorging, een goede huisvesting en management, is er wat te bereiken, kies uit deze twee stellingen de middenweg, en probeer zo tot iets te komen.

Water.

Goede voeding is van groot belang voor de gezondheid van mens en dier. Ook gezond water is eigenlijk minstens zo belangrijk, opvallend is hoe weinig onderzoek er gedaan is in relatie tot voer, De gedachten zijn je kunt over koolhydraten, eiwitten of vetten een hoop schrijven en onderzoeken, maar water is toch water? Dat is nou juist niet het geval. Onze kennis over gezond water beperkt zich meestal tot de fysische en chemische eigenschappen ervan.

De beroemde put uit Arendonk


Leidingwater en bronwater.( putwater)

Het water wat uit de kraan komt moet aan verschillende eisen voldoen. Dit is nodig om de gezondheid van de mens te kunnen garanderen. Om bacteriën te doden wordt er o.a. chloor aan toegevoegd.  In tegenstelling tot leidingwater wordt de gezondheidswaarde van bronwater als norm gezien. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek is niet alleen de zuiverheid, maar vooral de bio-energetische waarde van groot belang. Het oorspronkelijke bronwater is energetisch zuiver en is vrij van schadelijke trillingen.  Daardoor werkt bronwater veel beter voor het lichaam van mens en dier. Leidingwater daarentegen is eigenlijk heel arm water geworden, echter het meest gebruikte water is leidingwater, ( plots komt de beroemde waterput van Jansen-Arendonk in mijn gedachten voorbij) Water is een belangrijk element bij alle processen in het  lichaam.( metabole processen)Daar staan we over het algemeen nooit bij stil. We weten, dat water bedoeld is als transportfunctie  bij de opname van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Steeds duidelijker wordt de enorm belangrijke rol van water voor de energie- en informatieoverdracht die noodzakelijk zijn voor de besturing van alle lichaamsfuncties overal in het lichaam, van orgaan tot cel. Dit is vele jaren  door wetenschappers weinig onderkend, en onderzocht De kennis en informatie overdracht en energie in het water staat nog steeds in de kinderschoenen. In de literatuur wordt veel aandacht geschonken aan het functioneren van de cellen, maar aan het feit dat  grootste deel van een  cel( dus ook het grootste deel van lichaam) uit water bestaat, hieraan wordt te weinig aandacht geschonken. Met name  water in  bindweefsel heeft een belangrijke functie in metabole processen. Dit weefsel vult niet alleen de ruimtes tussen de cellen op, maar functioneert als het basisregelsysteem omdat de uiteinden van bloedbanen, lymfebanen en zenuwen in het bindweefsel  eindigen en beginnen. Deze staan dus niet direct met elkaar in contact, alleen via het bindweefsel.  Het transport van voedingsstoffen, afvalstoffen  en informatieoverdracht verloopt via  water in het bindweefsel. Als we water drinken bereikt dat het bindweefsel en dat brengt een regeneratie van de stofwisseling teweeg volgens onderzoek. Bedenk nu het effect bij vaak en foutief medicatie etc toedienen in drinkwater, of stoffen waarmee water vervuild wordt, en op termijn niet meer uit te filteren zijn oa metalen, geneesmiddelen en anticonceptie die via de riolering weer bij de zuiveringsinstallatie belanden.

Tijdens het zuiveringsproces wordt dit in grote gezuiverd, maar de trillingsinformatie blijft in het gezuiverde water aanwezig.( computers, straling geluiden etc) We weten, dat een mens en een dier voor meer dan 2/3 deel uit water bestaat. Allerlei trillingsfrequenties, schadelijk en onschadelijk, worden via het water in ons lichaam ingebracht en zo in onze lichaamsvloeistoffen opgeslagen. De trillingen hebben een belangrijke invloed op onze lichaamsprocessen. Bekend is ook dat bepaalde trillingsfrequenties ongunstig zijn voor de gezondheid. De veranderingen die leidingwater heeft ondergaan tijdens zuivering en transport laten de energetische waarde verloren gaan. Dit alles is zo belangrijk dat verder onderzoek voor mens en dier zeker wenselijk is

Beste volgers ik sluit weer af, pas op uzelf tot volgende week,

Martijn