De week van Martijn - week 7

19-02-2016 09:07

In rap tempo naar het vliegseizoen, met zoals het er naar uitziet een nieuw NPO bestuur, de kiesmannen van de meerderheid van de afdelingen hebben actief, gelobbyd, en zijn tot resultaat gekomen, chapeau, de 4 nieuwe mensen met enkele uit het oude bestuur zullen de zaak oppakken, eenvoudig zal het niet zijn, maar de uitdaging is groot, persoonlijk ken ik niet alle nieuwe kandidaten, de beoogde nieuwe voorzitter M v.d Kruk, heb ik ooit thuis in Tiel bezocht, positieve man, duivenliefhebber en hoofd van een jong gezin, deze zal zeker bekend zijn met knelpunten en zaken die zich voordoen tussen duivensport en gezin, Evert uit Keldonk is een topper en sociaal gewaardeerd mens, zijn inzet zal zeker de duivensport ten goede komen, de andere ken ik niet maar zullen zeker hun steen kunnen bijdragen, ik zou haast zeggen de wederopbouw van de Nederlandse duivensport, we zullen als leden deze mensen moeten steunen, tijd en ruimte geven, en zeker niet na een jaar veroordelen, er moet heel wat gebeuren in duivenland. De boodschap is laten we deze mensen de ruimte en tijd geven. Enkele knelpunten zijn ook de wereld uit nml de ruis tussen PV en NPO, overigens op een duistere manier, met geld van de leden, ik blijf dit afkeuren.


                      Maurice v.d Kruk                                Evert Diepenveen

Tweede probleem waar de plooien glad zijn , is het probleem afdeling 5 en afdeling 12, hopelijk wordt het (zeer) oude zeer vergeten, gaan de neuzen dezelfde kant op, en wordt duivensport weer gezamenlijk met plezier bedreven. Ik wens het nieuwe bestuur succes, en hopelijk zijn we over een paar jaar weer trots op onze organisatie m.a.w. zijn we fan van onze eigen NPO.

Duivenvoeders,

Ik schreef u eerder, dat voerkosten in de duivensport, relatief klein zijn op de totale kost, maar toch meenden we, ons op de Nederlandse markt te moeten herpositioneren, zeker t.o.v. omringende landen, vanaf maandag gaat nieuwe verlaagde prijs in, met name op classics mm -1,25/verpakking, ook daling op de tradi, mm en Vl. o.a. op subliem die nu zeer interessant wordt, ook plus ic zal fors dalen incl. de plus ic bl. Label, uiteraard zullen winkeliers hun voorraad aan oude prijs ingekocht, nog aan oude prijs verkopen, verder starten we met de verkoop van de sport promo, een 9 tal sportmengelingen bieden we aan (op=op)met 1 euro korting eindverbruiker, verder starten we met de verkoop van Master black mengelingen, dus traditionele graan en zadenmengelingen, zonder plus ic korrel maar met zwarte mais, reden de perfecte resultaten bij gebruikers van Black label mais in de plus IC range.

Kleur per seizoen.

Over onze beide merken zullen we kleuren gaan invoeren, zodat zichtbaar is, voor welk seizoen een voeder bestemd is, ook zal bij VL plus een nieuwe verpakking het levenslicht zien, met opzij en onder de seizoen kleur met pictogram, de Plus IC black label zal ook fris en duidelijk worden met een speciale omnibus verpakking

Bl label plus IC + in nieuwe jas, nu ook nieuw junior plus IC plus

DE nieuwe verpakkingen Plus IC plus, kleur gerelateerd aan seizoen


Onze nieuwe kleuren:

  1. Geel = kweek
  2. Oranje= jonge duiven
  3. Groen=sportseizoen
  4. Paars i= rui
  5. Lichtblauw = rust
  6. Donkerblauw=gehele jaar, zowel bij Versele-Laga, als Mariman zal dit op termijn ingevoerd worden.

Ik wil u niet teveel vermoeien, een volgende keer, meer nieuwigheden, anders zult u door de bomen het bos niet meer zien, tot volgende week, pas op u zelf en op de jongen die beginnen buiten komen, meer zon zou welkom zijn, groeten Martijn.