Deze week door Martijn. (2)

17-06-2015 08:17

Deze week, was het meest opvallende de start van het marathon seizoen, St Vincent is thuis, Pau is ingemand en Bordeaux volgt deze avond, misschien het meest opvallende de grote overstap van de middaglossingen NPO, naar de ZLU, we mogen stellen de ZLU is winnaar, de doorgewinterde fondmannen kwamen niet of maar met enkele duifjes naar ST Vincent, maar zullen massaal internationaal gaan vliegen. Is de ST Vincent koorts verdwenen zoals de Nationaal Orléans koorts verdween ?Overigens was St Vincent een prachtconcours, geen nachtvliegers, een goede winnaar, en een prachtige spreiding van de (kop)prijzen. Zelf hebben we na jaren de handdoek weer opgenomen en 1 duif meegegeven, onze jonge Lucy, die net over 12 arriveerde, deze donkere witpen  speelde netjes 1 op 10 op alle niveaus, dit geeft de burger moed, vanavond gaat onze oude vale op Bordeaux.

Door het drukke programma deze week, merk ik dat veel liefhebbers moeite hebben om, nog voor alle vluchten duiven te kunnen brengen, nl. deze week Pau, verder nat meerdaags vlucht middaglossing, eendaagse NPO vlucht, nog een Vitesse lucht, en twee opleervluchten voor de jongen, in de praktijk wil dit zeggen dat we zaterdag 5 vluchten kunnen zien aankomen, hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind, zodat er op zondag nog tijd voor het gezin overblijft.

Wat deze week ook opviel waren de geluiden uit België, ze zitten daar reeds enkele weken op 250 km, dat er enorme problemen zijn met pokken uitbraken, een gewaarschuwd mens telt voor twee, nu enten !!!

Een tegenvaller voor veel liefhebbers is ook dat om duistere redenen, plots aan huis en van korte africhtingsvluchten, veel goedvliegende en op zicht gezonde jonge duiven verloren gaan, zou de noordoosten wind hier mee te maken hebben ?

Goed nieuws verneem ik van Samantha van DMP, die met een slag om de arm aangeeft dat Peter mogelijk een van de volgende dagen thuiskomt van een uitgelopen ziekenhuis opname, de revalidatie kan dan beginnen, we wensen Peter daar sterkte mee, voorlopig zal Samantha het toetsenbord nog bedienen ( heeft dit ondanks haar drukke gezin prima gedaan de laatste weken

Ook viel mij het positieve artikel op van Vincent, op deze site, u leest hoe positief duivensport kan zijn, en een kwestie van vallen en opstaan is maar vooral volhouden.

Martijn Oomen.