Deze week door Martijn - 3

08-07-2015 07:41

Door allerlei omstandigheden ben ik even uit beeld geweest, dus hoog tijd de draad weer op te pakken, Belangrijkste, wat hebben we geleerd van het afgelopen weekend ?

  • Dat gezonde, getrainde duiven weinig/ Minder last hebben van de hitte dan we dachten, wel belangrijk een goede verzorging onderweg en minder duiven in de mand.
  • Met jonge duiven het probleem hitte veel groter is, mogelijk door stress en niet kunnen/ willen drinken

De enorme verliezen van de laatste dagen, ogenschijnlijk gezonde kolonies , verliezen plots 80% of meer van de duiven met opleren of aan huis, terwijl ze goed vliegen, en bij eerdere africhting goed afkwamen, ik geloof dan niet in domme duiven of ziek, ik blijf geloven in de straling van de datacommunicatie, als een reden.

Hoe zou het SBN poeder van Hans H werken, ben benieuwd naar de resultaten, vooralsnog ben ik ongelovig, maar respecteer zijn inzet, en ik zal pas oordelen na het seizoen.

Grote naam

Ik pas altijd op met namen noemen, immers niet genoemden rekenen je daar op af, maar wat dacht u van ene C De Heide, 1e nat St Vincent, 2e Nat Barcelona, 2e nat Bergerac, en dat met zeer modale aantallen duiven mee, zeer bewonderenswaardig.

Nakomen

Valt het u ook op dat bij achterblijven van duiven er zo weinig nakomt? Daar waar vroeger nog met regelmaat duiven nakwamen lijkt het nu dat wat na twee dagen niet thuis is, ook never nooit meer komt

De kwakkelzomer, geeft reden tot zorg over de toekomstige grondstofprijzen, en bijgevolg voerprijzen, Kemp zaad is momenteel onderhevig aan sterke prijsstijging, nml oogst mislukt, en grote vraag, overigens is de grondstoffenmarkt, momenteel, een hot item voor beleggers, 95% van de grondstoffen voorraden zijn in beleggershanden, slechte zaak voor al wat gebruik maakt van granen en zaden, prijzen worden kunstmatig opgedreven.

 
Gewond

We krijgen allemaal te maken met gewonde duiven, ik weet niet hoe het u vergaat maar persoonlijk, heb ik hier meer en meer problemen mee, nadat de 2 jaar geleden onze super v Gastel gingen terughalen in Frankrijk, zwaar gewond is het een plaag geworden, onze Sam kwam thuis met 2 gebroken pootjes, even later de jonge Drop idem, De kleine Blauwe Lucy, kwam aan met een geschaafd oog en hangende vleugel en een wond over de borst, even later was het de beurt aan But, met een gebroken botje in de voorarm, en afgelopen week de oude vale Koenders van Bordeaux, de hals op de rug, lag open en bovenop de vleugel lag de huid los. Zou het toeval zijn of is er een reden ?

Verkoop GVDA

10 duiven voor 150.000 euro nog zonder BTW, ik hoor schandalig, niets waard etc., als ik erover nadenk, ik heb Gaby nooit iemand zien dwingen om een duif te kopen van hem, ik heb ook nooit Gaby horen vertellen, dat wat hij kweekt allemaal goed is, daarom lees ik tussen de regels door afgunst, alhoewel, ik me ook afvraag, wordt het niet te, is de waarde nog in verhouding met het aangebodene nml een pieper. Maar we mogen Gaby hier niet lelijk op aankijken.

Moet me nog van het hart, afgelopen weekend, de voorspelde ramp op Barcelona bleef uit, de eerste duif was gemeld toen uren stil, wel veel input en reacties op internet met name bij Pipa, en voor er 3 meldingen waren, was de winnaar al diverse malen door Belgen met name aan de schandpaal gezet, men meldde de duif is ontsnapt, ( bleek onzin) en de duif liep binnen na paar honderd kilometer is gemeld en is daar geklokt (gemeen om zoiets te verklaren) de schrijver van deze nonsens een zekere Adriaan (verder blijft hij kinderlijk anoniem) wist nog te melden dat een en ander uitgespit moest worden, toen hij tegenstand kreeg en men vroeg of hij ziek in zijn hoofd was, schreef hij een reactie maar het wordt de grootste ramp ooit (gelukkig geen waarheid), mensen a u b respecteer uw collega liefhebbers, ga geen vuil spuwen, geniet van de hobby, en probeer bij anderen ook de zon te laten schijnen, ere wie ere toekomt.