Deze week door Martijn - Deel 4

20-07-2015 18:16

Nieuwe week, nieuwe kansen, ongelofelijk hoe het seizoen voorbijschuift, richting rui, bij de firma Versele-Laga zijn we al druk met de voorbereiding van de ruiactie, die bestelbaar is voor grossiers vanaf begin Augustus.

Verder zijn we druk met opleren en organiseren van onze eindrace Belgian Master finale, met daaraan gekoppeld de open dag op de fabriek en het ontvangen van bussen met liefhebbers die een dagje onze gast zullen zijn, meer info op de site Belgian Master 2015.

Het jonge duivenspel zit op de wagen, opmerkelijk is dat afd. 1 en 5 reeds een 4 tal klokvlchten hadden, afd 2 reeds 2 en dat bijv. afd 8 nog moet starten, een klein land met veel verschillen, deze week kreeg ik een vraag van een buitenlander over de waarde van aandacht van NPO vlucht met nog geen 700 duiven in concours, terwijl een plaatselijke winnaar in clubverband van 2700 jonge duiven nergens geen aandacht krijgt, ik kon hem niet antwoorden, wel valt het mij op hoe klein de aantallen duiven in afdelingsverband nog zijn, het zij zo, onze prioriteit moet liggen op behoud van wat we nog hebben, dus zuinig zijn op de leden, en proberen naar buiten toe, positief te zijn,

Duivenproject stadsboerderij Presikhaaf Arnhem

Een jonge enthousiaste liefhebber laat hier mensen kennismaken met de duivensport, ik heb een afspraak met Mark, en zal deze week een bezoek brengen, en hem voorstellen, na het seizoen een duiveninfodag te organiseren, om een beetje inzicht te geven over het wel en wee van de duivensport.

DMP

Gisteren in de rubriek vragen aan hebben we weer een mijlpaal bereikt nl, 3400 vragen met antwoord en de nodige updates, zowel Peter, als Samantha en ondergetekende zijn hier best trots op, de rubriek bleek geen hype maar een blijver, ik dank de inzenders, lezers, updaters, tipgevers, voor het meedenken en insturen van zaken zeer divers.

Gezondheid

De pokken problemen lijken wat over, de problemen die ik nu hier en daar opvang, ( in ruime mate) zijn de problemen met de kopjes, natte oogjes, slijm, neuskrabben etc., voor het seizoen kun je uitzieken, nu in het seizoen moet het actiever aangepakt worden, i.v.m. met voorkomen verliezen, nadeel van een kuur door drinkwater is dat u 6 dagen in de weer bent, ook moeten ze dan zonder grit, een week, d.w.z. voer minder benut, praktisch is het om met een tabletje te werken, bijv. DS orni tab ( Giantel)In begin van de week opsteken twee in de avond en 1 in de ochtend, als u er tijdig bij bent volstaat deze manier, om zonder ongemak het seizoen niet te onderbreken, de infectie wordt opgelopen in de mand, warm en vochtig weer in combinatie met herhaaldelijk moeten wachten met lossen, blijft orni een probleem, kijk dan kritisch naar uw hok, en naar de hokbezetting Aangezien de verliezen van jonge duiven voortduren een verzoek, meld opvangers of verzorg ze, en wordt er een duif gemeld reageer dan, de duiven en de duivensport zijn u dankbaar. Succes de komende vluchten.

Martijn Oomen