Duiven gestolen bij Rudy Franssens en André Verhaeghe

23-02-2016 12:28

Rudy Franssens en André Verhaeghe, spelend onder de naam Franssens-Verhaege in Zwevegem, werden afgelopen zondag 21 februari het slachtoffer van een diefstal. Dieven braken in op hun hokken en namen alle 23 jonge duiven mee die net gekocht waren om in het najaar te koppelen.   

Rudy deed de ontdekking op zondagnamiddag rond 17 uur nadat hij eerst een duivenfeest en daarna Fugare bezocht had. Toen hij bij thuiskomst de hokken nog wilde reinigen merkte hij op dat de deur van het hok open stond. 23 duiven waren weg, allemaal net aangekochte jongen die in het najaar gekoppeld zouden worden. Wat achterbleef waren gebroken fonteinen, een onbekende rode Curverbox met wat pluimen erin en drie grote stenen en enkele stokken waarmee de dieven zich vermoedelijk toegang tot de hokken hadden verschaft.

De politie maakte ter plaatse een proces-verbaal op, maar heeft nog geen spoor van de dader of daders. Getuigen of liefhebbers die duiven van deze combinatie weten op te vangen wordt gevraagd zich te melden via marie.vanhuyse@telenet.be   Alle gestolen duiven zijn namelijk voorzien van een ring- en telefoonnummer.