Duivenpraatjes uit Didam - deel 1

20-05-2015 13:50


"Duivenpraatjes uit Didam"


Waarom deze titel van waarschijnlijk mijn wekelijkse bijdrage aan pigeonsports? Vooral omdat ik nogal eens voor praatjesmaker ben uitgemaakt in de duivensport omdat ik alles beter schijn te weten volgens een aantal mensen. Dat mogen ze denken en zelfs ook zeggen maar zelf zie ik het anders. Ik probeer waar mogelijk mijn kennis over te dragen naar andere melkers en of dat altijd de juiste kennis is dat laat ik in het midden. Ik probeer in ieder geval met goede bedoelingen mensen te helpen maar uiteindelijk heeft iedereen een eigen visie en dat is maar goed ook. Ik ben zelf van karakter soms nogal eens explosief en wou in het verleden nog weleens te snel op zaken in de social media reageren maar dat heb ik tegenwoordig redelijk goed in de hand want uiteindelijk is het praten tegen een hele dikke muur waar je meestal niet doorheen komt. Jammer van de energie. Er zitten gelukkig ook hele mooie kanten aan het aanwezig zijn op de social media want ik heb er hele fijne mensen ontmoet waarop ik kan bouwen en vertrouwen. Hier kom ik uiteraard in een volgende duivenpraatjes nog op terug.

Even voorstellen

Ik wil natuurlijk in deze eerste "Duivenpraatjes uit Didam" mezelf ook nog even kort aan jullie voorstellen. Ik ben dus Raymond Jonker, de meeste mensen noemen me Ray wat ikzelf ook liever heb dus dat houden we zo in het vervolg. Ben 44 jaar jong inmiddels en heb een lieve vriendin Els. Ik heb ook een lieve dochter van 16 jaar en een zoon van 13 jaar die bij hun moeder wonen. Ik ben de laatste 8 jaar werkzaam geweest als vestiging manager bij een schoonmaakbedrijf en uitzendbureau in Didam maar helaas door ziekte ben ik nu volledig arbeidsongeschikt door mijn ziekte SLE wat een auto immuun ziekte is maar hier ga ik jullie verder niet mee lastig vallen. Ik heb altijd duiven gehad in mijn leven en meestal in combinatie gevlogen. De jaren dat ik alleen vloog ging het overigens ook super wat vooral ook komt doordat ik met elke sport die beoefen altijd de drang heb om de beste te zijn en dat is natuurlijk een vereiste maar soms ook lastig.

De laatste 3 jaar heb ik duivensport op een hoog niveau beoefend in een combinatie met een zakenman uit Didam maar door o.a. de vele werkzaamheden op en rond de hokken kon ik het allemaal niet meer aan en protesteerde mijn lichaam hevig waarop ik uiteindelijk met pijn in mijn hart besloten heb om te stoppen met deze combinatie. Het is mooi om honderden duiven te mogen verzorgen maar dan moet jezelf ook 100% in orde zijn anders gaat het niet. Er komt zoveel bij om de hoek kijken buiten het verzorgen om zoals bonnenkopers ontvangen (50 per jaar), voer halen, administratie, Etc..  dat je daar ook nog eens een paar uur per dag druk mee bent. Mede hierdoor heb ik heel veel respect voor de grote jongens gekregen want ik geef het je te doen. Toch denk ik dat duivensport met wat minder duiven en ze bij huis hebben het mooiste is om er echt van te kunnen genieten.

En deel van de hokken en ontvangstruimte van de Combinatie waar ik deel van uit maakte.


Kweekhokje.

Ik kan natuurlijk niet helemaal zonder duiven dus ben ik een kweekhokje aan het opbouwen met al bewezen kwekers en wat nieuwe aanwinsten uit bewezen vliegers. De bedoeling is om over een aantal jaar alleen nog maar duiven op dat kweekhokje te hebben uit 1e prijswinnaars, liefst in groot verband. Ik heb een 8 tal koppeltjes en meer wil ik er ook absoluut niet hebben omdat ik het rustig aan wil blijven doen en omdat ik gewoonweg ook niet teveel ruimte heb. Ik heb er nu weer echt plezier in en dat is toch wat telt. Op deze manier blijf ik verbonden met de duivensport en hoop ik dat er uit mijn duiven ooit nog eens 1e NPO winnaars komen.

Mijn huidige kweekrennetje.


Pigeonsports

Afgelopen  winter kwam ik er toch achter dat ik mezelf geregeld verveelde tijdens de donkere dagen en dat is niets voor mij dus toen kwam het idee om een eigen duivensite te beginnen voor in het bijzonder de doorsnee melker zoals u en ik, gewoon verhalen plaatsen van iedereen die dat leuk vind over onze geliefde hobby de duivensport. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je duifjes aan de man te brengen en kun je je 1e prijswinnaar voorstellen. Ben er wel achter gekomen dat je moet oppassen wat je plaatst en je eerst heel goed moet nadenken of je iets moet of kunt plaatsen maar ook daarin ga ik de juiste weg vinden en probeer er iets moois van te maken. Met gemiddeld 650 bezoekers per dag mag ik toch al niet klagen over de aandacht voor de site. Daarnaast heb geweldig veel steun gehad van liefhebbers door heel het land dmv een bonnetje waardoor ik de site kan bekostigen. Echt geweldig om dat mee te mogen maken. Ik heb nu ook een mooie tijdsbesteding op momenten wanneer ik dat wil en kan en geniet ik hier dagelijks van.

Wat te verwachten?

Ja, wat mag u verwachten in "duivenpraatjes uit Didam" de komende weken? Ik ga proberen elke week wat te vertellen over mijn ervaringen in de duivensport en over de manieren die ik heb toegepast door de jaren heen om mijn duiven mee te geven voor een wedvlucht waarop ik wou winnen. Misschien wordt je er wat wijzer van en misschien vindt je het allemaal maar onzin, dat mag allemaal maar ik ga in ieder geval proberen om u een idee te geven wat er allemaal bij mij op de hokken gebeurde. Verder ga ik wekelijks zaken bespreken die me opvallen in de social media over de duivensport en probeer ik wat duiven van mezelf aan u voor te stellen in beeld en tekst. Ook zal ik wat vertellen over de mensen die ik ontmoet heb via facebook en waar ik nu een heel goed contact mee heb. Verder hou ik uiteraard de laatste duivennieuwtjes voor u in de gaten en kom ik daar op terug in mijn wekelijkse praatje.

Dit was dan mijn eerste "Duivenpraatjes uit Didam", ik hoop dat het veel gelezen zal worden en dat andere sites het ook gaan plaatsen want daar heb ik dus totaal geen problemen mee. Ook de interviews en reportages mag men overnemen voor plaatsing. Rest mij nog om u allen een goede vlucht of vluchten te wensen voor het komende weekend en ik hoop dat u dan ook uw eerste prijswinnaar eens doorgeeft aan www.pigeonsports.nl 

Tot volgende week

Ray Jonker