Duivenpraatjes uit Didam - Deel 4

24-06-2015 13:40

Duivensport Promotie

Dit keer een opmerkelijke gebeurtenis wat me toch niet lekker zit. Ik krijg gisteren een berichtje via facebook van Patrick Noorman, een jonge man die heel positief in de sport staat en er ook veel voor wil doen om de sport positief uit te dragen. Hij is of liever gezegd was de beheerder van de groep Duivensites die hij had opgericht om berichten van de gelijknamige site van Gert Krab op te plaatsen zodat dit via facebook verspreid kon worden. In deze groep mag iedereen berichten plaatsen zolang het maar over onze mooie hobby de duivensport gaat en dat gebeurde ook. Ik plaatste zelf ook met regelmaat berichten van artikelen die ik ook op mijn duivensite Pigeonsports plaats om zo de mensen bekend te maken met regionale prijswinnaars en kampioenen groot en klein. Dit deed ik natuurlijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken maar wat wil nu het geval? De heer Gert Krab zat zich er mateloos aan te ergeren dat ik daar teveel berichten plaatstte volgens hem en of Patrick mij dat even duidelijk kon maken wat dus ook gebeurde in een berichtje. Patrick zelf vond het ook onzin en gaf aan dat hij er zeker geen moeite mee had dat ik die berichten plaats maar hij stelde voor om er iets minder te plaatsen. Ik ging hier natuurlijk niet mee akkoord en heb Patrick gezegd helemaal niets meer te plaatsen en de berichten nu alleen nog op de nieuwe groep Pigeonsports duivensite zal promoten. Hierna heeft Patrick weer contact met Gert gehad en die vertelde hem dat Patrick mij maar moest blokkeren van de groep wat Patrick niet gedaan heeft overigens. Patrick voelde zich niet prettig met deze gang van zaken en heeft toen bij Gert Krab aangegeven te stoppen met de duivensites facebookpagina. Ik wil Patrick op het hart drukken dat ik hier niet blij mee ben omdat Patrick toch heel wat energie in de site heeft gestoken de laatste maanden. Ik weet zeker dat Patrick zijn eigen weg zal vinden binnen de duivensport zonder bemoeienis van anderen en wens hem ook veel succes voor de toekomst.

Mijn doel

Ik ben Pigeonsports begonnen om de duivensport te promoten en probeer dan ook zoveel mogelijk de jeugd, 1e prijswinnaars van verenigingen, starters te betrekken in de diverse berichten die ik plaats. Ik heb geen commerciële belangen met de site wat door sommige mensen word gedacht.

Ik heb een bonnenverkoop gehouden van geschonken bonnen puur om de kosten te kunnen dekken omdat ik nou eenmaal ook geen boompje achter mij huis heb staan. Met die verkoop heb ik nog niet alle kosten kunnen dekken maar wel een heel eind en daar ben ik de schenkers nog steeds ontzettend dankbaar voor. Ik steek uren in het bijhouden van de site met veel plezier en dan komt ene heer Krab even vertellen dat ik geblokkeerd moet worden. Is dit de duivensport in 2015? Draait het alleen nog maar om geld? Gert Krab zou daarom juist blij moeten zijn dat ik ook liefhebbers in de kijker zet die zelf bij hem op zijn veilingsite Dreampigeons duifjes gaan verkopen in het najaar. Gratis reclame en nog is het niet goed. Zou hij denken dat ik in zijn vijver zit te vissen? Misschien wel maar ik haal alleen de kleine visjes eruit voor hem die hij niet ziet zwemmen en die laat ik zien op pigeonsport.nl en dat is het grote verschil tussen Gert en mij. Hij moet er van leven en ziet een bedreiging in mij wat heel jammer is en niet nodig want hoe vaak roepen we niet dat we elkaar allemaal nodig hebben? Ik denk zelf dat mensen zoals de heer Krab een bedreiging voor de sport zijn omdat ze alles naar hun eigen hand willen zetten en het prima vinden zoals het nu gaat. Hebben ze een fanatieke jonge gast als Patrick binnen gehaald en gebruiken hem vervolgens als loopjongen. Ga maar even tegen die Jonker zeggen dat hij niet zoveel berichten mag plaatsen van ome Gert en als hij niet luisteren wil moet je hem blokkeren. Foeiii

Tot slot

Ik hoop dat Patrick snel weer het goede werk dat hij verricht oppakt in wellicht een eigen site of misschien wil hij wel voor mij af en toe wat schrijven wat ik erg leuk zou vinden. Laat je niet van de wijs brengen Patrick en blijf doorgaan waar je mee bezig was is mijn devies. Ik sluit hierbij ook de soap Gert Krab af en ik hoop dat hij zich eens achter de oren krabt en denkt, we moeten het inderdaad allemaal samen doen. Alleen zo kunnen we de duivensport redden.

Tot de Volgende keer

Ray Jonker