Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 10

09-03-2016 14:17

Je voelt je thuis daar waar je word begrepen

Het nieuwe seizoen

Nog iets minder dan een maand en dan zitten de duiven weer in de korven voor de eerste wedvlucht seizoen 2016. Natuurlijk is iedereen benieuwd wat dat op eigen hok gaat brengen. Gaan aangekochte duiven het doen? Doet die jaarling het als oude nog of dat jong wat nog geen prijs vloog, gaat het die lukken om zich in de kijker te vliegen? Allemaal vragen die na 3 maanden beantwoord kunnen worden. Ik ben niet iemand die gelooft dat je maar op het gemakje aan het seizoen moet beginnen, omdat je favoriete vluchten er toch nog niet aankomen..... Een goede start en duiven die top fit zijn is het halve werk! Daarom loopt hier ook alles volgens schema en worden de duiven voorbereid voor de eerste vlucht. De oude vliegen dagelijks even uit en de jongen als het mogelijk is ook.

Foto: de jongen wassen zich tijdens een regenbui.

Deze winter werd er veel 'gepraat' over de inkorfbeperkingen, eerlijker spel en toen kwam ook de factor tijd om de hoek kijken. Werkende mensen kunnen pas later in maart hun duiven 's avonds uitlaten en dan ook nog met minder duiven vliegen. Wat oneerlijk allemaal...... of toch niet? Als je wilt winnen ben je tot alles toe in staat dus ook om de duiven vooraf te trainen en alles wat er bij komt kijken. Duiven die 2 weken uitgevlogen hebben en 2x zijn weg gebracht kunnen mee... en als je roeit met de riemen die je hebt dan heb je er toch alles aangedaan!? Hier word het hele seizoen lang de duiven ook pas 's avonds na 17u los gelaten e.d. ik zie daar allemaal geen problemen in. De ene vind dit oneerlijk, dat ander dat, en zo zoekt iedereen zijn eigen probleempje wel om mindere resultaten of een slechte start op af te kunnen schuiven.....

Samenspel 2

Is het Samenspel waar wij deel van uitmaken en de kampioenen werden gehuldigd op 26 februari in P.V. De Voorwaarts op Zaamslagveer. Een vereniging waar ouderwetste gezelligheid de boventoon voert en die weten hoe ze duivensport levend moeten houden. Moet een perfect warm en koud buffet, 2 verlotingen, 8 bonnetjes en de huldigingen was het een van de gezelligste prijsuitreikingen die ik mee maakte! Chapeau!

Foto: De generale kampioenen van het samenspel 2

Van alles wat

Meerdere van de vaste volgers weten al dat er een samenwerking is aangegaan met Arie Bustraan Pigeons. www.bustraanpigeons.nl Inmiddels zitten hier een kleine 30 jongen en zullen aankomende week nog een serie jongen in Terneuzen Airport worden ondergebracht. De kans bestaat dat deze samenwerking in de toekomst en evt. op korte termijn nog verder uitgebreid zal worden. Ik houd u op de hoogte! Dat we hier reacties op zouden krijgen was natuurlijk te verwachten. Positieve en minder positieve reacties, natuurlijk. Ik kan hier over uit gaan weiden totdat ik in een ons weegt, maar ik steek mijn energie liever in andere dingen!

Als u tussen door even tijd hebt moet je even kijken naar de nieuwste vlog van het zoontje van Maurice Laban. Hij is de eerste duivenmelker die gaat vloggen! Het nieuwste op de Sociale Media. Hij heeft een leuk filmpje gemaakt tijdens de beurs! Maurice heeft een blog waar hij bijna dagelijks het reilen en zeilen van zijn kolonie beschrijft en soms handige tips geeft! Een aanrader! Verder kwam er in het nieuws dat Unikon een functie uit de 'oude klokken' heeft gehaald waar leden eerst extra voor mochten betalen, maar door de update verwijderd is, terwijl dit niet geëist werd vanuit het NPO! Afgelopen winter was ik op een voorlichtingsavond over deze klokken en toen 'proefde' ik al veel weerstand en dat is er niet minder op geworden. De enigste reden is ook dat er dan maar nieuwe klokken aangeschaft zullen worden en zo het fabriekje blijft draaien. Misschien een opmerking die wat kort door de bocht is, maar ik kan me helaas niet aan die indruk onttrekken, zeker ook daar het feit dat dit niet op het wensen lijstje van de NPO stond!

Als laatste....

Werden er bezoeken gebracht aan de prijsuitreikingen van de Fondclub-Zuid-Nederland en de Gouden duif. 2 geweldige feestjes waar veel positieve mensen zijn en dit merk je ook direct aan de sfeer die daar heerst! De Fugare werd dit jaar overgeslagen vanwege het feit dat er die dag 3 evenementen/bezoeken ingepland waren en je dan helaas moest kiezen. Volgens de foto's en andere bezoekers was het een drukte van belang! Iets wat altijd goed is natuurlijk! Afgelopen vrijdag werd er afgereisd naar Utrecht. Samen met onze vrienden Patrick en Lianne plus vriend en vriendin werd het een erg gezellige boel! De beurs was eveneens weer geweldig! 

Afgelopen zondag vond de eerste Asduif Race plaats op Gran Canaria. Een mooi resultaat met 4 in de eerste 100! Met wederom de 23 voorop en in dezelfde seconde een zoon uit Maurice x 8005 erbij! Op een enkel duivenfeestje in de buurt na is het weer gebeurt en gaan we er tegenaan! Doelen? 2 stapjes hoger dan in 2015, lukt het maar 1 stap? Dan zou ik ook tevreden zijn ;)

Allen een goed seizoen toegewenst!