Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 2

13-01-2016 09:20

Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

De eerste van 2016

Aan alle onze sportvrienden, dichtbij of veraf (letterlijk en figuurlijk), wensen wij een gezond, liefdevol, sociaal en succesvol 2016 toe! Deze keer start ik eens een keertje hoe het er op eigen hok aan toe gaat. De oudste jongen van de kwekers zouden dit weekend hun nest kunnen verlaten, toch blijven ze nog even bij hun (op) voeders, zodat Jan eerst het jonge duivenhok even klaar kan maken. De jongen bij de vliegers beginnen deze week uit te vallen. Riep ik in mijn vorige stuk nog dat het altijd bij iemand anders lukt om 100% bevruchting te hebben bij de duiven, deze keer mag ik zeggen dat het gelukt is! Dat is voor het eerst in 10 jaar dat wij duiven hebben!! De duiven vliegen nu 2 maal per week buiten. Ze genieten lekker van de plassen achter op het erf en kunnen een paar uur lang in en uit vliegen. Je ziet ze er gewoon van opknappen! Inmiddels zijn we weer al bezig met de hoklijst en kloklijsten in orde aan het maken.... Dat betekent dat iedereen heel langzaam wakker begint te worden uit een winterslaap. Als we de weermannen mogen geloven krijgen we nog een portie winter te verwerken eind van de week. Hopelijk past de natuur zich dan ook direct aan en kan de lucht ook wat zuiveren.....

De eerste jongen van Kees x zus Darco (gebr. Scheele)

Opvallend dat....

  • We in Nederland begin april weer de vele vragen krijgen: Ga je al opleren? Is het niet te koud? Er staan nog geen dubbele cijfers op de thermometer. Enz. Ik weet niet of je e.e.a. volgt wat Eenhoksrace's en wedstrijden in China betreft? Daar speelden ze vorige week en wedstrijd die vervlogen werd bij -3 tot 6 graden. De liefhebbers stonden met bontjassen en mutsen op hun duiven te wachten! Als ik de beschrijving mag geloven verliep de vlucht redelijk (eenhoksrace verloopt altijd anders) en waren er 2 Belgische liefhebbers die er mooi weer maakten. Toen ik een foto zag van de winnende duif en dan vooral van de buik dacht ik dat het om een grap ging! Blank als zilver en de rode stippen op de buik en wij maar denken dat dit alleen in volle zomer kan met 25 graden enz. De eerste duiven vlogen 1267 m.p.m. Als je ze hard..... kunnen ze heel veel!!
  • Er veel mensen geld willen maken, zonder er iets voor te doen! Her en der staat wel eens een bonnetje van ons te koop op internet. Als je een bon schenkt, vragen de meesten nog net niet of je er een kant en klaar verhaaltje bij wilt leveren! Hoe ver is het gekomen!!? Als je een verkoop wil beleggen schrijf je zelf iets(tenzij de liefhebber er vrijwillig iets bij doet)!! Hoe opvallend is het dan dat ik beschrijvingen tegen kom, van mijn hand of andere collega schrijvers, op andere sites zonder dat er ooit om gevraagd is! Hier zitten kostbare uren tijd in en ze kopiëren en plakken of het de gewoonste zaak van de wereld is!! Wij hebben op school een campagne: Fatsoen moet je doen.... Vertel het even als je teksten van schrijvers gebruikt!
  • afgelopen weekend hielden we de Zeeuwse Jeugddag in duivencentrum 'De Nishoek' (waarover later meer en volgende week in Flying) Ik zag daar een aanplak biljet hangen om duiven op te leren bij onze Zuiderburen. U moet weten dat 'De Nishoek' behoort tot het kleinste Samenspel van Nederland, zo niet het kleinste! Daar word gepromoot om duiven met een andere vervoerder mee te geven? Doen ze dit niet, dan zijn er het dubbel aantal invliegers dan prijsduiven. Ieder heeft daar zijn eigen mening over en zeker de fond liefhebbers, maar om je sportgenoten en afdeling het dupe te laten worden.... Mmm. Neem Frederik Leliaert, wie heeft er beter op de ZLU gespeeld dit jaar dan hij? Korft zijn duiven altijd in voor prijs in zijn eigen club vanaf begin seizoen tot aan de start van de ZLU vluchten en wint ook 3e NPO Argenton. We hebben een club om samen te zijn en samen is dan ook samen, zowel programmaspelers als fond liefhebbers.

Gebroeders Snoep (aanstormende talenten!!)

De jeugddag

Was een groot succes. Samen met de andere leden van onze jeugdcommissie proberen we elk jaar er weer een mooie dag van te maken! Veel sponsorprijzen, veel bekers en een interessante spreker blijken elk jaar weer een succes! Dit jaar kwam Ulrich Lemmens 'zijn verhaal' houden. Een goede speler, maar hij zit ook niet om een woordje verlegen.

De zaal was een uur doodstil en zelfs Zeeuwse Kampioenen luisterden ademloos toe! Top Ulrich! Hij is iemand met een koppige wil en laat zich dan ook niet zomaar uit het veld slaan. Een duidelijk visie gebaseerd op enkel feiten waren erg duidelijk! Nooit geen last meer van Coli sinds 2007 nadat er beuksnippers kwamen, de duiven altijd in de rennen en door de week maar 1 maal trainen, wanneer ze goed ingevlogen zijn waren voor mij de opvallendste zaken. Dank aan de senioren die de moeite namen om te komen! De jeugd heeft de toekomst, maar volgens mij is dat beeld bij velen al vervaagt, of nog nooit aanwezig geweest!!

Enkele foto's van deze geweldige jeugddag.

's Avonds was er als afsluiting de tentoonstelling bij zustervereniging P.V. de Voorwaarts. Daar was het een erg gezellig en werd het 's morgens vroeg, voordat we uit eindelijk buiten gingen!

Binnenkort de grote verkoop in 'De Nishoek' en de samenspelprijsuitreikingen van Samenspel 1 en 7 en Samenspel 6. Dus voorlopig nog genoeg op het programma. Hopelijk tot ziens!

Gebr. Dekker