Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 51

14-12-2015 16:26

Ik heb geen tijd te verliezen, daarom heb ik geen haast.

Het is weer al even geleden dat de update van deze website plaats vond. In en rond de hokken is er weinig spectaculairs gebeurd. We hebben de kweek duiven gekoppeld op 28 november Het mag gezegd worden dat dit wat vlotter ging dan voorgaand jaar ondanks dat de koppels wel veranderd zijn, op een uitzondering daar gelaten. Ook de voedsters koppels zitten samen. Hier zullen de eieren onder komen van de kwekers waar van we denken dat die grote kans maken bruikbare jongen voort te brengen. Garantie 0 procent! Proberen waard. De eerste koppels hadden op dag 7 eieren. De vliegers worden gekoppeld wanneer de kwekers aan hun 2e broed beginnen. De jaarling vliegers kunnen dan het 2e broed grootbrengen van enkele kweekkoppels. Dit zijn vooral de koppels die enkel de Natour gehad hebben. De jongen die het complete programma hebben gevlogen brengen hun eigen jongen groot. Zij hebben bewezen een heel seizoen (en wat voor een) te kunnen doorstaan. Ik denk dat kweken uit zulke duiven meer waarde heeft dan kweken uit duiven waar je letterlijk niks vanaf weet! De fond duiven zullen voorlopig nog niet gekoppeld worden!


Afgelopen maand ook nog enkele evenementen bezocht. Te beginnen met de beurs. Deze beurs dient voor mij enkel als een meeting om verschillende duivenvrienden te spreken. Ook stond ik nog even in de stand van 't Spoor. U weet deze krant staat altijd open voor feedback. Niet alles kan worden geplaatst natuurlijk, maar de hoofdredacteur zal zeker zijn best doen. Ook een bezoekje aan Middelburg gebracht. De vereniging bestond weer al 5 jaar in zijn huidige vorm! Een pracht club! Ik ging op bezoek met een doel en soms heb je wat geluk en dan behaal je dat doel, zonder veel hobbels. Als je iets wilt is je drive het die het laat lukken. Ook de prijsuitreiking van Samenspel5 stond op het programma. Het was het minst druk bezochte evenement waar ik tot nu toe geweest bent deze winter. Toch was het samen met een groepje vrienden erg gezellig.

Op bestuurlijk gebeuren vond o.a. de vergaderging van de afdeling plaats. Hoe deze er aan toe ging kon je afgelopen vrijdag in het Spoor lezen.Hoe het mogelijk is dat een afdeling als afdeling 12 duiven minnend Nederland zo in de tang houd is toch eigenlijk ongelooflijk..... Daar word de duivensport letterlijk vanuit het fundament afgebroken. Ook komen er vragen boven drijven over de professor die het NPO heeft aangetrokken om e.e.a. op het rechte spoor te zetten. Ik hoor heel veel klachten over de kosten van het updaten en alles wat daar bij komt kijken. Maar wanneer de kosten van Professor Dr. Olfers worden opgeteld denk ik dat velen ook achter hun oren zullen krabben. Of hebben de liefhebbers hier toch vertrouwen in dat dit goed gaat komen? Ik heb mezelf er in te weinig in verdiept om een oordeel te vellen over deze materie. Wanneer ik de referenties van deze mevrouw lees denk ik dat we er zeker vertrouwen in mogen hebben. Is zij de vrouw die de wijzers van 1 voor 12 kan terug duwen naar een nieuw tijdperk? Dat betekend dat ze haar gewicht in goud waard is; inclusief het geld dat ze vraagt. U denkt als ouder melker misschien het zal mijn tijd wel duren, maar ik zou graag over 10 jaar ook nog met duiven spelen. En dan met een hoop nieuwe leden erbij. mevrouw heeft niet voor niets connecties bij NOC NSF; dan ben je geen sukkelaar. We gaan het beste er van hopen.

Geniet van het stille seizoen wat eigenlijk weer al voorbij is, zodra de duiven gekoppeld zitten. Op naar 2016

Gebr. Dekker