Internationale duivendag in Giesbeek was weer een groot succes!!

23-02-2016 13:38

Afgelopen zaterdag ben ik samen met clubgenoten Wim en Michel Evers naar Giesbeek afgereisd voor de 3e internationale duivendag. De organisatie had weer een geweldig programma in elkaar gezet om het tot een geslaagde dag te kunnen maken. Na de opening was het woord aan Frans Bungeneers die een voor mij interessante lezing hield over de postduif, hij bereid zijn duiven op een professionele maar toch simpele manier voor op zijn favoriete vlucht Barcelona waar hij dan ook diverse malen zeer succesvol op was. Frans behandeld en bekijkt zijn duiven als atleten en zorgt dan ook dat zijn duiven goede voeding en training krijgen. Zeer interessant!

Foto; Frans Bungeneers

Na de lezing van Frans nam hij ook plaats in het forum dat bestond uit Hennie la Grouw, Frans Bungeneers, Berth Knaven en Bennie van Dijk. Grote namen in de duivensport die we allemaal wel kennen. Forumleider was niemand minder dan Gert Jan Beute die dat altijd op een rustige en duidelijke manier doet. Veel aspecten van de hedendaagse duivensport passeerden de revue en het was dan voor de meeste aanwezigen erg interessant.

Foto; Het forum bestaande uit Hennie la Grouw, Berth Knaven, Frans Bungeneers en Bennie van Dijk

Verder werden op deze dag de geschonken duivenbonnen nog verkocht en is de trekking gehouden van de superloterij met daarin een reischeque, fiets, ipad, iphone, zeiltocht en ga zo maar door. De bonnen hebben weer een mooie duit opgeleverd voor de organisatie en dat is ze dan ook meer dan gegund. Klasse!

Foto; Forumleider Gert Jan Beute tussen het aandachtige publiek.

Uiteraard had de organistie ook weer gezorgd voor live muziek dat werd verzorgd door niemand minder dan de zingende duivenmelker Alfred Schrieks die de laatste maanden heel wat kilo's is verloren maar gelukkig niet zijn stem. De sfeer zat er goed in en onder het genot van een biertje heb ik me kostelijk vermaakt met de vele aanwezige bekende gezichten.

Foto; zanger Alfred Schrieks uit Raamsdonkveer.

Ik wil de organisatie mijn complimenten maken voor deze geweldige dag die we gehad hebben. Giesbeek laat weer eens zien dat de duivensport nog springlevend is en dat we er samen met dit soort evenementen voor kunnen zorgen dat het levend blijft! Nogmaals, een prachtige dag heb ik gehad en wat betreft de volgende editie, daar kijken we alweer naar uit. Ga zo door!

Onderaan dit bericht kunt u nog een 40tal foto's bekijken van deze geweldige duivendag.

Ray Jonker