Max Duivencolumn - Deel 1

28-07-2015 16:26

De meesten van ons kennen Max al wel van zijn eerdere column op een andere duivensite maar Max heeft nu besloten om exclusief voor Pigeonsports en Duivenvaria zijn column te schrijven waar we uiteraard blij mee zijn mede ook omdat Max nog bij jeugd mee doet en zo hopelijk ook andere jeugdleden kan overtuigen hoe mooi de duivensport is. Veel succes Max en we kijken wekelijks uit naar wat je te vertellen hebt.


Wie ben ik?

Voor de mensen die mij nog niet kennen, ik ben Max van Dongen, woonachtig in Sliedrecht en 16 jaar oud. 

Ik speel zo'n 3 jaar met duiven en ben er mee in aanraking gekomen door mijn vader. hij heeft meer dan 40 jaar duiven en hij speelt de duiven op de ZLU vluchten. Ik speel in Hardinxveld-Giessendam bij PV Stormvogels een fantastische club met sterke liefhebbers, waarmee ik mezelf elke week probeer te meten in de top. Dit gaat met tegenslagen maar ook met hoogtepunten. Elke week probeer ik mijn duiven zo optimaal mogelijk aan de start te krijgen.

Hoe begon het?

Ik was zo'n 13 jaar toen het duivenvirus mij heeft besmet, dit komt grotendeels door mijn vader denk ik, hij heeft al lang duiven. Maar ik ben niet de enige die hij heeft besmet, mijn oom de broer van mijn moeder is ook duiven gaan houden door mijn vader zo zie je maar weer hoe besmettelijk het duivenvirus is. Omdat ik het eerste seizoen gelijk mee wilde vliegen kreeg ik hier en daar wat duifjes van liefhebbers uit de club. Een paar prijsjes waren het uiterste wat ik eruit kon halen. Het jaar daarop waren de prestaties al veel beter met 2e  1e prijzen en een paar top 10 noteringen was het een fantastisch seizoen. Dit jaar zijn de prestaties weer veel beter dan vorig jaar. Ik probeer mij wekelijks te meten met de top van de regio en met succes. Met een paar 1e prijzen van het samenspel, enkele top 10 noteringen en bijna elke week  50% prijs in het samenspel beleef ik een mooi seizoen. Mijn absolute droom kwam 25 april dit jaar uit op Quievrain met de snelste duif van de gehele afdeling tegen meer dan 30.000 duiven.

De duiven waar ik succes mee heb, komen van Comb. Strijker en P Timmer & Zn  en van mijn oom Arie Brouwer uit Hardinxveld-Giessendam. Ik probeer mijn concurrentie elke week weerstand te bieden en ik hoop dat het in de toekomst alleen maar beter gaat worden.

Tot slot,

Ik ben gevraagd of ik wekelijks wat wil schrijven, dit doe ik graag dus dat is geen probleem. De dingen die ik schrijf, gaan vooral over hoe ik de duivensport  beleef en wat ik van de dagelijkse gebeurtenissen vind. Als jullie tips of vragen hebben, hoor ik het graag.

Tot volgende week,

Max van Dongen