Max Duivencolumn - Deel 3

19-09-2015 08:01

Hier is het druk, druk, druk. Ik zit voor het eerst op mijn nieuwe school dus alles is wennen want de lange dagen hakken er hier wel in na 10 weken vakantie. Ik ben begonnen met mijn opleiding Mechatronica / middenkader engineering het was tijd voor een nieuwe stap  dichter richting de arbeidsmarkt. De duiven zijn hier soms de dupe van, maar school gaat nu eenmaal voor de  duiven. De vervelendste periode van het jaar vind ik de rui tijd, het is enorm belangrijk voor de duiven maar ze zien er nou eenmaal lelijk uit.

Belangrijke zaak voor volgend seizoen.

Op dit moment komt het evalueren over het seizoen, ben ik tevreden of kom je tot de conclusie dat je betere duiven nodig heb om mee te blijven spelen voor de top. Zelf ben ik zeer tevreden met de prestaties, mijn naam op de kaart en dat was mijn doel voor dit jaar.

Ik was zo gedreven om tussen de top te staan dat ik soms niet tevreden was met mindere uitslagen. Maar ja een duivenmelker is immers zelden tevreden met zijn uitslagen ook al vliegt hij 1 t/m 10.

Hier de prestaties over 2015 tot zover bekend:

  • 10e keizer midfond Zuid-Holland Oost  (ca 200 leden)
  • 8e aangewezen midfond  Zuid-Holland Oost
  • 1e duifkampioenschap Vitesse 2  Zuid-Holland Oost
  • 9e Sprintkampioenschap Zuid-Hollland Oost
  • 2e Aangewezen/2e onaangewezen Vitesse afdeling 5 jeugd
  • 2e Aangewezen/2e onaangewezen Midfond afdeling 5 jeugd

In januari dit jaar werd ik getipt aan een fantastische liefhebber in Limburg,  Huub Hermans uit Born

Deze liefhebber behoort al jaren bij de top van Limburg en misschien wel van Nederland.

Dit jaar bekroont hij een fantastisch jaar met het 1e generaal kampioenschap van geheel Limburg. Met geen massa's duiven is hij veel mensen te snel af en domineert hij op de vluchten die er tot doen,  want vluchten boven de 400 km zijn de echte vluchten.

Nu in het najaar van 2015 zitten er 7 Hermans duiven met oog op de toekomst in het hok hier in Sliedrecht. Onwijs trots en blij dat ik deze duiven heb zitten, super bedankt Huub, fantastisch gebaar! Met deze duiven ga ik proberen om de toppers voor te zitten en mezelf tussen de top te dringen het zal lastig worden maar ik ga een poging wagen want met deze duiven doe ik zeker niet onder.

Zo zie je maar weer hoe het kan lopen in de duivensport. De plannen voor volgend jaar zijn al in volle gang, je wordt beter door je eigen fouten in te zien en ervoor te zorgen dat je dit geen tweede keer laat gebeuren.

Ik heb ook nog wat leuks te vertellen we hebben er een nieuw jeugdlid bij in onze vereniging, Gijs Roovers. Deze jongen heeft al 3 jaar duiven maar vliegt niet mee voor de prijzen,  hij hoopt bij ons in de club aansluiting te vinden voor de uitslag. Ik ga hem daar natuurlijk bij helpen, er komen 4 late jonge zijn kant op en ik probeer hem te helpen waar ik kan want jeugdleden zijn er nu eenmaal te weinig. Ook ben ik mijn duivenwebsite wat serieuzer gaan nemen, want er kijken steeds meer mensen op deze website. Vandaar dat  ik de site compleet up-to-date heb gemaakt. Neemt u eens een kijkje.

www.maxvandongenpostduiven.simpsite.nl

Als u ideeën of tips heeft, dan hoor ik het graag.

Groeten Max en tot een volgende keer.