Max Duivencolumn - Deel 4

16-10-2015 16:31

De dagen worden korten en de nachten worden kouder,

Zoals je aan de titel ziet, gaan we richting de winter een tijd die voor een duivenliefhebber misschien als minder wordt ervaren want  de veren vallen er met behoorlijke aantallen af. Er is nou eenmaal weinig te doen in het duivenhok in deze tijd van het jaar. Daarom is een duivenmiddagje of avondje in het clubgebouw zeker niet verkeerd. Mijn vereniging gooit het lokaal 1x in de maand open om wat te drinken en slap te ouwe hoeren een goed initiatief denk ik.

Kijken in de toekomst?

Als ik zo mijn vliegploeg zie zitten, beginnen mijn handen al te jeuken ik kijk nu al met grote ogen uit naar het volgende vliegseizoen. Ik wil meedoen voor die felbegeerde 1e plek en dat zal niet zomaar uit de lucht komen vallen, je zal er toch wat aan moeten doen. Zoals het er nu voor staat heb ik 7 duiven voor de eendaagse de rest van de kolonie ga ik de vitesse/midfond meespelen.  In totaal 12 koppels totaal weduwschap, een mooi ploegje op het eerste oog, toch zal de tijd het leren vaak komen de successen uit onverwachtse hoeken. Als ik er 1 mocht aankruisen, is het de 14-1940383 gekregen als laat jong van Lorenzo van Russel uit Dordrecht . Het is uit de lijnen van ''Golden Guus" en ''Brother Ace" een fantastische afstamming en het is bovendien een heel compact duifje in de hand.

Zoals ik al vertelde is dit duifje een late van 2014 en heb ik ze dit jaar erg rustig gebracht tot ongeveer 250km. Nu het komende seizoen moet ze laten zien wat ze waard is. Of mijn woorden de waarheid spreken zal in de toekomst blijken.

Leuk!

Ik vertelde in mijn vorige column  over het nieuwe jeugdlid bij ons de club. Hij is toevallig afgelopen zaterdag even een paar uurtjes lang geweest. Ik heb hem alles laten zien van het hok hier in Sliedrecht, zijn eerste indrukken van de duiven was dat ze groot en sterk waren. Na al mijn doffers afgegaan te zijn, liet ik als laatste expres de vale "751" zien, een vrij onhandig beestje in de hand met toch 12 prijzen dit seizoen. Ik stelde hem de vraag zou jij geloven dat dit duifje duizenden duiven achter zich heeft gelaten, hij fronste met zijn wenkbrauwen en hij zei dit duifje?? Deze duif won de eerste prijs van de gehele lossing op Quievrain 180km maar voor mij was dit een droom die  uit kwam en een moment dat ik besefte dat wonderen in de duivensport bestaan.

Tot slot,

Ik heb sinds kort een Jeugd duivengroep gemaakt op Facebook en heb inmiddels bijna 70 jeugdleden over Nederland en België. Hier kunnen ze hun belevenissen delen met andere jeugdige liefhebbers. Ook kunnen ze er terecht voor vragen of tips.

Tot volgende keer,

www.maxvandongenpostduiven.simpsite.nl