Max Duivencolumn - februari

29-02-2016 12:01

Concurrentie houd je scherp!

De huidige stand van zaken is dat we al volop bezig zijn met het aankomende seizoen wat over een maand voor de deur staat. We hebben de vliegers 1,5 week geleden gekoppeld, deze duiven laten we circa 5 dagen broeden en zitten een maand voor de vluchten op weduwschap. Ik krijg veel vragen over het niet grootbrengen van jongen. Dit doe ik niet omdat ik mijn stam in het hok nog wat rommelig vind dus waarom zou je dit doorkweken, maar puur een persoonlijke mening! Dus dit jaar haal ik voorlopig mijn jongen uit de kwekers die ik heb zitten.

Foto boven: Het gaat zo beginnen, de vliegers zijn inmiddels gekoppeld bij Max

Doelstelling,

Net zoals talloze andere liefhebbers heb ik ook mijn doelstellingen. En dat is gewoon elke week meedoen voor de kopprijzen. Toch moet je realistisch blijven want de meeste dromen zijn bedrog. Ik denk dat mijn huidige duivenbestand nog niet opgewassen is om wekelijks bij de allerbeste van de omgeving mee te doen. Dat heeft gewoon tijd nodig maar we komen eraan hoor! Ik ben niet zo iemand die zegt dit jaar moet ik dit en dat gevlogen hebben om een krulletje achter 2017 te kunnen zetten. Duiven kunnen je verrassen of teleurstellen en zo is het spelletje!

De concurrentie is moordend

Zoals ik in mijn vorige column vertelde over het bij elkaar komen van de twee verenigingen in Hardinxveld-Giessendam staat de teller van vliegende leden dik boven de 40 en daar mogen we toch best trots op zijn als club! Verleden jaar in 2015 hadden we 15 verschillende 1e prijs spelers en dat zal met het huidige leden bestand alleen maar groeien. Door dit ledenbestand word ik alleen maar nog fanatieker, iedereen gaat meer zijn best doen om bij de besten te horen en dat moet het niveau van dit moment alleen maar omhoog halen naar mijn mening.

Tot slot!

De komende maanden staat er hier en daar nog wat op de planning en ik zal dit natuurlijk in mijn volgende column naar voren halen. De komende week ga ik eerst is lekker genieten van mijn vakantie. Veel succes iedereen en blijven genieten van onze hobby!

Groeten vanuit Sliedrecht!

Max van Dongen