Max Duivencolumn - Week 9

28-02-2017 08:06

Iedereen begint weer op nul!

Hoe gaat het hier?

Met mij gaat het goed , Ik heb 3 weken terug mijn stage periode afgesloten met een ruime voldoende , dan valt er toch een behoorlijke last van je schouders. Dit cijfer is belangrijk voor je deelname aan het examen voor volgend jaar. Nu even genoeg geluld over het studenten leven, we gaan verder over een veel leuker onderwerp.


Wat gaat de tijd alweer hard, de eerste jongen zijn gespeend en waggelen al in de ren rond. 2 weken terug zijn we begonnen met het koppelen & uitwennen van de jaarlingen in de bakken dat is altijd een pittig werkje , maar gelukkig was het loon na werken geduld doet wonderen. Ik heb de jaarlingen bewust eerder gekoppeld omdat ik uit ervaring weet dat jaarlingen wat meer de tijd nodig hebben met koppelen en leggen enz. Nadat de jaarlingen allemaal goed uitvlogen in de broedhokken, heb ik ook de oude duiven gekoppeld. Ik heb er wederom dit jaar weer voor gekozen om niet te kweken uit de vliegers omdat er naar mijn mening nog te weinig vastheid op het hok zit, je moet eerst over een goede basis beschikken om verdere stappen te maken naar de top. Ik laat de oude duiven dus alleen op eieren komen en na 5 dagen broeden haal ik ze uit elkaar. De resultaten waren vorig jaar gewoon nog te wisselvalig dus we moeten er een tandje bij zetten in de toekomst.

Verwachtingen voor 2017.

Het is belangrijk voor jezelf om doelen te stellen, wat wil ik in een aantal jaren bereiken?, dat is voor iedereen anders. Ik ben geen Generaal speler dus mijn doel is om zoveel mogelijk vroege duiven te klokken , en op het hoogste podium te staan, de magische 861 pagina. Ik heb van het jaar behoorlijk gezift, dus ik ben erg benieuwd wat de nieuwe lichting kan brengen, mijn handen beginnen in ieder geval te jeuken om met deze ploeg duiven te werken,  ik heb er zin in!

De duiven van P.Timmer & Zn krijgen hier de overhand , ik ben al een paar jaar  goed met de duiven van de combinatie en ik wil in de toekomst de duiven van Huub Hermans proberen in te kruisen om zodoende mijn eigen stammetje duiven op te bouwen.


los laten.

Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst de duiven weer eens de vrijheid gegeven, ik was vroeg klaar met school dus het was het ideale moment voor het startschot van 2017. Dat de vrijheid met veel enthousiasme onthaald wordt, is voor iedereen duidelijk lijkt me. Ik had pas met iemand een gezonde discussie over het feit van het niet los laten in de wintermaanden. Hij zei dat je tegen een achterstand aan liep al zitten ze heel de winter vast. Ik was het daar niet mee eens , de eerste vluchten gaat het om het de wind, want op een vitesse vluchtje maakt de wind de uitslag. Al heb jij je duiven er noch zo goed bij zitten je komt er niet aan. Zo heb ik hier een voorbeeld, Ik vloog 2-3 op de eerste vlucht met een Noord - westen wind met 60% prijs. De week erna draaide ik er bijna onderdoor met een zuid westen wind, in 4 minuten had ik er 17v/d22 in de klok, ze vielen als stenen zo hard.. de drang zat er best op! Dus ik kijk op de app en ik zie dat ze al 2,5 minuut eerder zitten op de overvlucht. Ik bleef rustig en beschouwde het enkel als incident. Veel liefhebbers zullen al bij een arts gestaan hebben,  denk ik. Ik ging door op de normale routine en gelukkig werd dat beloond, met een Noordoosten wind en 3 uur bikkelen vloog ik een 11e van 3574 duiven en 11v/d20 in de prijzen! De magische spreuk van geloven in je duiven en je systeem kwam hier dus weer boven. Trek je eigen plan en wees lekker eigenwijs.

Tot slot.

De komende weken zullen in het teken zijn van het seizoen dat voor de deur staat, er moet nog zat gebeuren. Volgende week is de voorjaarsbeurs al. Ik ben waarschijnlijk zondag op de beurs te vinden even rond kijken en een praatje maken met bekenden. Over een aantal weken moeten we ook nog naar Gouda voor een koppel jongen van C & M Everling  een super gebaar mannen onwijs bedankt! Met de kweek gaat het super hier , de kwekers zitten inmiddels op de 2e ronde en alles gaat zeer voorspoedig.

Iedereen nog veel succes de komende tijd!  Tot de volgende keer.

Max van Dongen,

https://vandongenpigeons.jimdo.com/  


Fotogalerij: Max Duivencolumn - Week 9

De afbeeldinggalerij is leeg.