Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker (week 31)

28-07-2015 16:24

Een essentieel onderdeel van zuiver zien, is de bereidheid verder te kijken dan je eigen ideeën!

Vorige week even geen weekstuk gepubliceerd. Even de rem eraf en van de eerste week vakantie genieten. Wanneer je duiven heb verveel je je nu eenmaal nooit, dus verveling is er zeker niet. De vergaderperiode voor verschillende commissies is ook weer al aangebroken, dus dat betekend weer regelmatig een avondje op stap om dingen te regelen. Eerste wat op de agenda staat is de verkoping voor de Goede Doelen. 2 en 3 oktober worden in Arnemuiden en Sluiskil totaal zo'n 100 late jongen verkocht. De opbrengst gaat naar 2 stichtingen die zich belangeloos inzetten voor jonge kankerpatiëntjes en hun ouders. Je ziet aan de schenkingen van kampioenen dat hier het beste van het beste geschonken word. De voorverkoop vind plaats op www.gps auctions.nl die ook een deel sponsort, waarvoor dank!

Jeugd en Promotie

Enkele jaren geleden heeft een lid in onze vereniging een jeugdcompetitie opgezet. Deze heb ik sinds 3 jaar overgenomen. Ik ben altijd voor promotie van onze sport op welke manier dan ook! Hoeveel kinderen worden er daadwerkelijk duivenmelker? Geen idee, wat ik veel belangrijker vind is dat ze er een positief gevoel aan over houden en dat ze weten dat er nog duivensport bestaat! Kijk naar de jeugdleden in Staphorst en St. Philipsland. 8 tegelijk aangemeld in beide dorpen, of misschien nog wel meer. Nog steeds spelen zij met duiven zonder dat ooit iemand hun had verteld dat dit bestond. 1 keer een praatje met fond matador van Dommelen en ze waren vertrokken. En fanatiek dat ze zijn.... Geweldig! Buurkinderen, (kl) kinderen van duivenmelkers enz. konden meedoen aan deze competitie. Enkele jeugdleden kwamen zelfs mee naar het lokaal! 10 jonge duivenvluchten werden uitgezocht en daar werd de competitie op vervlogen. In de winter een leuke prijsuitreiking met de ouders, cadeautjes en bekers voor de jongeren. Meer moet dat niet zijn. Iedereen blij en zo weer bijgedragen aan een positieve beeldvorming van de duivensport. Een enkel jaar geleden kwamen er een filmploeg bij ons in het Lokaal. I.v.m. een film over het dorpsleven e.d. vanaf training tot thuiskomst werd gefilmd. Nu... 4 jaar later werd degene waar gefilmd werd gebeld. Ik heb een filmpje gezien van je over de duiven. Heeft u die nog? U raad het al! Deze man had een het filmpje op YouTube gezien. Hij kwam langs, bouwde een hok en is vertrokken! Waar promotie allemaal niet goed voor is!

Eenhoksrace

Zoals al vermeld word er dit jaar mee gedaan aan de eenhoksrace in Nevele 'De Belgianmasters' en de DanischPigeonRace in Denemarken. In Nevele onder de naam Terneuzense Boys (Scheele, van Hoeve, Dekker) in Denemarken onder onze eigen naam Dekker Brothers. In Belgie zijn er 4 geplaatst. De bedoeling was meer, maar door bonnen e.d. en bepaalde datums kwam het anders uit. 2 daarvan zijn nog op de hokken en zijn tot nu toe alle trainingen terug gekeerd. In Denemarken zitten er nog eveneens nog 2 vd 4 na de laatste training van vorige week. Het zijn op beide races 4 jongen van verschillende koppels. Dus geen nestliggers bij elkaar in de race. Ik ben benieuwd naar het resultaat! Vanaf 1 august breekt het daar los in Denemarken en worden er 2 vluchten per week georganiseerd. Natuurlijk staat 18 augustus ook omcirkeld, want dan is het de finale vanuit Tours in Nevele. Een feest alom! Zeker de moeite waard voor een bezoek!

Open Mind

De laatste weken zit het weer niet mee! Lastig voor de LC's. Lastig voor de melkers, maar ook voor de duiven zelf. Dit weekend jaagde er een zomerstorm over Nederland. Veel jonge duivenvluchten werden gecanceld. Of een dag later vervlogen. Zo ook in Zeeland, daar over later meer. Wat mij opviel tijdens het weekend van Chatauroux en afgelopen weekend is dat er een beschuldigend vingertje wees in de richting van niet zondag vliegers! Dat dit van mensen komt waar je het niet van verwacht, sta ik al niet meer van te kijken! Ik ga hier zeker geen klaagzang ophangen, maar ik mis bij die mensen een beetje een OPEN MIND!! En overigens niet alleen op onderwerpen van lossing! Chateauroux werd, volgens enkelen, niet vervlogen op zondag vanwege de druk van niet-zo. vliegers! De grootste onzin die er bestaat denk ik dan, in Nederland geeft de meerderheid de voorkeur, klaar! Dat de duivensport in sommige dingen wat achterloopt is een feit, maar zover zijn we al wel gekomen! Afgelopen weekend in afdeling 8. Geen vluchten. Oorzaak dezelfde spelers! Wanneer de meerderheid de voorkeur heeft lijkt me dat dit in stemming komt op een vergadering, maar daar nu over klagen lijkt me weinig zin te hebben! Daar is de winter voor! Liefhebbers die niet klokken kiezen hier zelf voor, maar dit houd niemand anders tegen om wel mee te doen! Anders ingesteld zijn enkele kampioenen die ik sprak! Die waren wel tevreden met hun 1e NPO op zondag, maar er zat een maar achter..... niet alle duiven deden mee voor prijs en met een compleet konvooi had dat toch meer glans gegeven! Dat is tenminste een instelling!

Op eigen hok

Lopen de laatste tijd ontzettend veel vreemde binnen. Niet verwonderlijk gezien de verliezen! De meeste worden opgehaald of bellen terug wanneer de duif is aangekomen. Gelukkig maar want zo hoort het gewoon! Gister liep er 1 binnen die zo was toegetakeld door een rover dat hij meer dood dan levend was. Zelfs zijn vast voetring was in tweeën gebroken! Doorzetters! Vorig weekend werd Chateauroux vervlogen! Een tegenvaller voor ons. De 4e in de club en en 23e in het Samenspel is niet direct een hit! Alles was ingekorfd 22 stuks en 7 wonnen prijs. Jouke zat er deze keer compleet onderdoor! Hij zat na het klokken lichten thuis, zonder er aan te kunnen zien dat hij gevlogen had. Een Masse lossing geeft bij de meeste duiven toch wel problemen. Zo zat de 1e getekende van maat Danny in Amersfoort en die stond ook niet voor niets eerst getekend! Eerste bij ons arriveerde 'de 8016'. Hij is in goede doen dit seizoen! De gekende namen kregen ze weer perfect naar huis en daar kan ik enkel respect voor opbrengen! In datzelfde weekend werd Auby vervlogen. We korfden 41 jongen in en wonnen 18 prijzen tegen 362 duiven te beginnen met de 8e. Ook daar nog werk aan de winkel! 1e duifje is afkomstig van Luc van Oecke uit Oedelgem. Ik was bij Luc op bezoek om een bon te verzilveren en zag dit duifje zitten en kocht het erbij. Zowel Chateauroux (J. de Poorter) en Auby (F en R Bouchaut) werd gewonnen door leden die nog geen eerste prijs hadden gewonnen. Prachtig dus! Het zijn echte verenigingsmensen en doen veel voor de club! Een mooie beloning kun je m.i. niet krijgen! Afgelopen weekend kunnen we kort over zijn. Er werden maar 10 jongen ingekorfd en deze zouden weer prima mee gedaan hebben. Zo ook op Narbonne. Tarbes was minder, maar dat zijn we inmiddels gewend op de overnacht! Daar word aan gewerkt! Dit weekend doen we met 8 mee op Bergerac. Veel duiven die hun laatste kans zomaar zouden kunnen verspelen gaan mee. Ook enkele die het inmiddels wel al bewezen hebben, zodat je niet voor niets staat te wachten. De jongen zullen allemaal ingekorfd worden voor Roye. En dan start volgende week de Natour weer al! Veel succes en tot volgende week.

Gebr. Dekker