Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker (week 41)

07-10-2015 07:49

Gun jezelf rust, een ander trapt niet voor jou op de rem!

Ja hoor, daar zijn we weer! Iets meer dan een volle maand was het rustig op het kanaal van gebroeders Dekker. Althans op de website dan. Achter de schermen word er nog van alles ondernomen! Allerlei ander zaken slokten de aandacht op. Als je een website actueel wilt houden dan moet je niet alleen met uitslagen aankomen is mijn gedachte, maar ook nog iets meer dan dat. Omdat daar stiekem best nog veel tijd in zit, ging dat even op een laag pitje. Dat betekend dat er nu ook genoeg te vertellen is!

De laatste vluchten zijn inmiddels al weer even voorbij! Er werd o.a. nog een eerste gewonnen op een Natour vlucht! Dit duivinnetje blonk toen ze nog maar net veren kreeg de broedschotel al uit! Dat zie ik graag! Geen garantie, maar i.i.g. iets om aan vast te houden! Ze is halfzus van Rosalien! Een week na Gien, waar veel over gepraat is vanwege het weer en de verliezen, richtte onze vereniging nog een tijdrit in! Vanuit Oost en West Zeeuws-Vlaanderen werden 2 duiven gelost. Op een relaxte manier het seizoen afsluiten en samen napraten en nieuwe plannen smeden! Direct hier opvolgend was de kampioenenhuldiging, veel eerder dan andere jaren. Ons clublokaal zal worden afgebroken en er was geen tijd meer om nog langer te wachten. De senioren en de jeugdleden samen op 1 middag huldigen! Een geweldig gezicht en een drukte van belang! Neefje Maurice mocht zich voor het eerste Jeugdkampioen noemen na vorig seizoen 2e te zijn geworden. Verschillende onderdelen mochten we weer tussen de kampioenen staan. Een bewijs dat je niet voor niets hebt meegedaan!

De duiven zitten momenteel volop in de rui! Ze kunnen doen en laten wat ze willen... Go to the basic!! Ik denk dat het belangrijk is dat je een duif weer terug naar zijn oorsprong brengt. Niks geen weduwschap, verduisteren en bijlichten e.d. Gewoon weer helemaal zichzelf laten worden zonder poespas. Ze kan dan mijn inziens ook weer beter de accu opladen voor volgend seizoen! Bovenstaande heb ik vandaag ook in Flying Future laten terug komen. We doen zoveel kunst grepen, omdat we zo gemotiveerd zijn om te winnen, dat we ook moeten beseffen dat dit geen eeuwigheid kan duren. Afgelopen week krijg ik van een bevriende duivenmelker een mailtje over een piepertje wat was binnen gelopen. Ik hoor u denken, is dat zo bijzonder. Ja dit keer wel! Dit duifje had een ring aan van 1985!!! Ik kan dan ook begrijpen dat hij 2 maal zijn ogen uitwreef voordat hij het geloofde. Bij het NPO was dit zelfs al gewist! Dat er oude ringen gebruikt worden om late jongen te ringen dat weet iedereen, maar dit gaat wel heel ver! Dit is overigens niet de eerste keer dat ik hoor! In de zomer van 2014 heb ik namelijk ook een duif van 1985 in mijn handen gehad! Maar het gekke is dat haar uiterlijk vertelde dat ze pas ong. 2 jaar oud kon zijn! Een fijn lijntje in de ring i.c.m. met het jaartal gaven denk ik minder fraaie dingen aan!

Afgelopen zaterdag hadden we de verkoop van de Goede Doelen! Wat een werk hebben we hier als commissie in gestoken, maar we waren ook super blij dat het zo'n succes werd! €14.000,- (86 duiven/bonnen) werd er opgehaald voor 2 stichtingen die zich bezig houden met ernstig zieke kinderen en dit allemaal op vrijwillige basis! Wij controleren vooraf e.e.a. qua boekhouding, zodat we weten dat het geld ook goed terecht komt en ook echt gebruikt gaat worden! O.a. de PZC en Omroep Zeeland besteedde hier aandacht aan! Iets waar we nog even van na kunnen genieten, maar ook het volgende project roept al, want o.a. de manifestatie moet weer georganiseerd worden!

Tot gauw en geniet van deze 'rustige' periode!