Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

13-05-2015 07:45

Beter laat dan nooit

Al dinsdagavond en pas nu even tijd om een week stukje te typen. Onverwachts werk en deze week de kolonie alleen onder mijn hoede zorgen ervoor dat er niet eerder tijd was. Afgelopen zaterdag de eerste Midfond vlucht gehad vanuit Sens. En ik kan eerlijk zeggen, de verwachtingen waren niet heel hoog.... Dat er dan 2 duivinnen het mooi weer maken is leuk meegenomen. Het voorspelde weer klopte net als alle andere weken nu ook weer niet. De duiven werden netjes gelost om 9u. Toen we duiven stonden te wachten kwamen er enorm veel kooien met duiven over. Hoe dat mogelijk was snapte niemand, omdat er hier plaatselijk een erg harde westen wind waaide, er dan vanuit gaande dat de duiven van andere afdelingen zeker niet over Zeeland komen.. En toch kwamen die duiven uit de kust. Ze hebben heel zeeland doorkruist, want ze kwamen over van Philippine tot Yerseke....

Niets in het oosten

Met een westen wind en oostelijke liggen mag er toch verwacht worden dat er een hoop duiven in het oosten van de Provincie zitten. Niets was minder waar. (Was het de wind die de 1e 70 km niet zo fel waaide die er voor zorgde dat de duiven daar niet zaten??) Het gros van de vroege duiven zat in het midden van de afdeling. Nu geloof ik al niet zo in ligging, omdat wanneer duiven echt goed zitten en goed zijn, (die duiven willen we toch allemaal), zich los maken van de groep. Kijk naar de duif van Minderhoud, die op een bijna onmogelijke plek de 1e in het Samenspel wint! Op een vluchtje van 140 km is dat natuurlijk wel weer iets anders dan op een vlucht van 400 km.

Vanuit Terneuzen Airport

Werden 58 duiven ingekorfd. 39 prijsduiven en 19 invliegers. Alles, op 1 na, was zaterdagmiddag al thuis, de ander zondagochtend, maar die was onderweg wel iets tegen gekomen......

In de club werden er 263 duiven ingekorfd. Het werd 1,2,11, 15,16,17,18,22 enz. 18/39. In het samenspel was het 2,7,42,58,62,63,65,77 enz. en ook 18 vd 39 er in. Provinciaal stranden we op 6 en 15 tegen meer dan 6000d. Zoals gezegd eerst 2 dames voorop. Als eerste 'drukte af' de '8005'(rechtstr. G. Baan) won als jong al eens 12e NPO Orleans en is moeder van 'Dirk' 1e Snelste van Zeeland op Peronne. 2e duif was een verrassing. Een duivin uit '3043'x'0652' (ook gr.moeder van Miss. Unexpectedly). Dus een volle zus van 'De 65' alias 'Super Mario'. 3e was even eens een duivin een dochter uit 'Oude Zwarten' van A. Steyeart waar dus ook de vader van 'Maurice' vandaan komt, ook uit 'De ouwe Zwarten'. Ook 'Rozalien' en en 'Miss. Unexpectedly" zaten er weer bij.

Tevreden?

Nee! Een gat van 6 minuten is te groot en op 1 doffer na, die wel het eerste blad haalde, liet de rest het teveel afweten. Dat kwam niet precies onverwachts dus hopen op beter! Jongen zaten afgelopen week wederom even in de mand en werden weggebracht. Op vele hokken heerst de coli, hier op 1 na gelukkig nog geen uitbraak gehad. En die ene heeft helaas het team moeten verlaten. Danny de Voogd won afgelopen weekend 1 en 5 in de afdeling. Proficiat!!We hadden het geluk?, van zowel de vader als de moeder van de winnares hier ook jongen te hebben zitten. Overigens is het wederzijds zo, want Danny nam hier dit voorjaar een jong uit 'de 8005' mee. A.s. Weekend Pontoise. Een deel, overnachters/zomerjongen blijft thuis. We gaan het zien. Succes!!