Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

25-06-2015 07:48

Ver voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen, bevindt zich een open plek: daar ontmoet ik je graag.

Een druk weekend!

Afgelopen zaterdag duiven kunnen kijken tot dat je hoofd van je romp rolde. Er werd op 4 vluchten ingekorfd die allemaal volgens gepland schema gelost werden. Het begon al op zaterdagmorgen 5u. De duiven van Pau waren gelost om 7.15u op vrijdagmorgen en zouden er zaterdagochtend kunnen zijn. Met de nadruk op kunnen, wel te verstaan! De Belgische inrichter hield ons via Facebook netjes op de hoogte over het reilen en zeilen in Pau. (Kan de nationale lossingscommissie nog wat van leren! Het enigste wat we weten is dat de duiven om 13u, of welk uur dan ook, gelost worden en daar mee klaar. Openheid neemt een hoop onrust weg, hopelijk komen ze nog eens zover!) Zo werden er foto's geplaatst toen de duiven arriveerden. Het bezoek aan de Meteo dienst, maar ook elk kwartier voor de lossing kwam er een foto op de info pagina. Kort na de lossing werd een filmpje geplaatst. Iets wat in deze tijd van Social Media wel vaker mag en kan gebeuren! Over de lossing in Pau kan van alles gezegd worden! Goed was het in ieder geval niet, maar eenmaal los zullen we het er toch mee moeten doen. Het bleek al snel dat er 's avonds geen duiven meer door zouden komen in NL. Enorm knap gevlogen is de Int. Nat. Winnaar van Joost en Elsie de Smeyter! In Nederland zagen we veel ervaren duiven aan de kop! Op deze vluchten met drie duifjes mee ben je kwetsbaar. Ik ben ook blij dat er daarom 2 van de 3 terug gekeerd zijn op dit moment. Er zijn nog liefhebbers met niets of nauwelijks duiven thuis en niet van de minste. Het was iets voor drie uur zaterdagmiddag toen onze 1e getekende 'Jarco' op de plank viel. Te laat voor een prijs in het NIC, maar Nationaal nog in de prijzen!

Bordeaux kende een lossing om 13u vrijdagmiddag.We hadden 6stuks in de strijd en allemaal nieuwelingen! Het klinkt misschien raar, maarnet als op Pau waren er geen verwachtingen, zo valt het altijd mee! Tuurlijk hoop je op een kopduif, maar een beetjerealistisch zijn is ook niet verkeerd! Na een lange zit viel om 11.25u de 3e get. op de plank. Het is een 2 jaarse blauwe witpen doffer die gekocht werd bij Zwiers- van de Goorbergh die hun duiven super naar huis krijgen! Chapeaumannen! Deze weduwnaar werd geboren uit een koppeling 'Eros' x 'Lovely Lydia' (v.d. Berg) Hij won net geen 1 op 10 in het NIC waar 203 duiven werden ingekorfd. De 2e duif, de 1e get. een blauwe weduwduivin afkomstig uit 'De Bordeaux van H. Zegers' wint nog net prijs met een 56e plaats. Er mist er nog 1 van de 6 op Apel! De duiven kwamen fit thuis en dat is al een eerste vereiste! Op naar hun volgende krachtmeting!

La Souterraine en Pt. St. Maxence

Op La Souterraine werden 12 duiven ingemand. Het werd een eerlijke open vlucht! In de vereniging werden 145 duiven ingemand. Het werd 2,3,4,5,11,12,32,47 8 vd 12. In het Samenspel was het tegen 331 duiven 5,8,12,14,37,38 en 82 7 vd 12. Als eerste arriveerde Rick. R en E. Grootjans.

Als 2e de 13-593 zij won op Fontenay nog een eerste vorige week. Opvallend was dat zij uit een groepje duiven viel en dit op een vlucht van 590 km, terwijl de andere vluchten al lang overgekomen waren!! Als 3e onze 12-8016 en als 4e 13 6596. 3 van deze 4 duiven wonen vorig seizoen 1,3 en 8 van La Souterraine!! Binnen een half uur na de laatste prijs waren alle duiven thuis. Ook op Pt. St. Maxence waren de duiven zo thuis. Alleen te laat. In de club tegen 122 duiven wel een 3,5,7,12,15,17,21,27,30,41 10 vd 20 in het Samenspel komen we 5 minuten te kort! 5 minuten op een heel leven is niks, maar als je duiven aan het wachten bent lijkt het een eeuw! Samenspel 2: 546d. 20,33,38,58 enz 10 vd 20. Deze keer een jaarling doffer voorop! Het is de broer van 'Rozalien'. Hij komt dus uit 'Martin' x 'Dochter Ouwe Zwarten' van A. Steyaert. 'Zoon Ouwe Zwarten' is vader van 'Maurice' als 2e Arriveerde 'Dirk' en een paar seconden later zijn vader 'Maurice'. Op naar volgende week met nieuwe kansen op Agen (6 mee), Fontenay 3 en Quievrain voor de jonge garde.

Van alleswat

Vorige week kon u lezen dat de jonge duiven even werk hadden om de pad naar huis te vinden. Inmiddels lijkt hun TomTom goed ingesteld te staan op de Mr. F.J. Haarmanweg! Er kwamen er afgelopen week nog enkele terug, zodat het verlies eigenlijk zeer beperkt is gebleven. Wat vooral opviel is dat dit zaterdagochtend gebeurde. Tot 2 keer toe viel er een jonge duif zonder aarzelen op de plank! De ene zo fit als een kip, de ander moe en versleten. Je ziet vaak wanneer de duiven los zijn ze aanhaken wanneer ze aan het dwalen zijn... Zo ook met het draaien van de wind. Vandaag zijn her en der nog behoorlijk wat Pau duiven terug gekomen. Ik geloof vast dat de wind die nu naar ZW gedraaid is hier invloed op heeft! De jonge duiven zullen morgen nog 1 maal een lapvlucht krijgen voordat er een stuk of 70 de mand in moeten vrijdag. Dit voor een vluchtje van 100km uit Quievrain. De laatkomers blijven thuis en stappen volgende week in. Genoeg voor deze week! Succes allemaal!

Gebr. DekkerArray