Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

17-07-2015 10:32

Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.

Afronding

Bijna vakantie en dat betekend dat we in de afrondende fase zitten op het werk. Vandaar de stilte op de lijn..... Laatste 2 weken heb ik meer agenda's van vergaderingen gezien als duivenuitslagen.... o.a. door afgelasting van de vluchten. Bergerac en Barcelona gingen wel door. Tonnen met water hebben de duiven opgedronken, maar als ik hoorde hoe goed verzorgd de duiven thuis kwamen is dat een compliment waard. Beide vluchten een goed verloop. Persoonlijk denk ik dat wanneer de duiven op zulke hete dagen gelost worden, ze op het heetst van de dag zitten. Wanneer ze je met 35 a 40 graden vogels in de lucht vliegen? Nooit toch!? Ik snapte de beslissing van het bestuur! Het is gewoon lastig! Bij ons in de afdeling zag je een diepte punt qua aantal duiven op Bergerac. Er zijn oudere melkers die met deze hitte gewoon niet op hun hok kunnen komen, dus minder duiven als gevolg. Op Pigeonsports.nl stond de mening van de eigenaar verwoord omtrent deze zaken. Ik sta volledig achter hem. In een ander week stuk zag ik uitslagen van vluchten voorbij komen die ook met warm vervlogen waren. Slecht verloop e.d. dit werd afgelezen aan de snelheid 1e/laatste prijsduif. Het is niet alleen met warm weer dat hier een groot verschil in zit, maar ook met hoge snelheden kan het soms 400mpm schelen tussen de 1e en de laatste en dan hoeft het niet warm te zijn...... Het is maar 1 ding wat telt en dat is water en tijdens het heetst van de dag in de schaduw kunnen staan. Dan kun je denk ik altijd met duiven spelen!

Een schip zonder roer

Met bovenstaande doel ik op de miserie die plaats vind in afd. 5 en 12. Veel word er 'gekafferd' op het NPO bestuur. Ook die beste mensen zullen steken laten vallen, maar zijn het niet de kiesmannen die het beleid voeren? Zij doen voorstellen e.d. bijv. het passieve gedoe over ochtend/middaglossing komt ook uit die hoek! Luisteren ze naar hun leden? Gezien de reacties op sommige acties niet! Desalniettemin vind ik het in triest dat duiven die in de andere afdeling ingekorfd zijn en kopprijzen winnen uit de uitslag gehaald worden! De politiek lijkt nog socialer als degene die dit bedacht heeft! Afd. 17 buitenspel 12 vereniging en geen lid meer van het NPO. Afbraak ten top! Er word natuurlijk veel over geschreven en gepraat, maar beter is tot een oplossing te komen, maar dat lijkt een moeilijke materie!

Op eigen hok

Afgelopen weekend korfden we op 3 vluchten duiven in. Te beginnen met 5 op Cahors. Met 1 staartprijs, al was het met 'Jarco', waren we niet tevreden! Hier moet verandering in gebracht worden, maar hoe of wat ben ik nog niet over uit! Ook korfden we er donderdagavond 26 in op Gien. Dit verliep beter als Cahors met een 2 en 4e prijs in de club tegen 171 duiven. We waren natuurlijk blij met de TXT notering die Jouke ons bezorgde!

Als 2e was de '593'die enkele weken terug nog een 1e won op Fontenay.

Ik hoorde van veel melkers in het heel land dat de duiven toe ze thuis kwamen nabij uitgedroogd waren. De lucht was blijkbaar heel droog. Ook zal de zonnestorm hier aan bijgedragen hebben. Bij de jongen was het weer raak qua vluchtverloop. We hadden er 52 mee en enkele invliegers. Oude ervaren duiven die uren te laat thuis kwamen!! Met de jongen winnen we de 3e prijs tegen 329 duiven. Hij is zoon van 'Rick x de 6804'. Komende weken moet er zeker nog aan gewerkt worden om het prijzenaantal om hoog te krijgen. Dit weekend Chateauroux en Auby. Iedereen Succes!

Gebr. Dekker