nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

05-05-2015 14:55

Vrijheid


Bevrijdingsdag... Een dag die we denk ik niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan. Gisteravond de mensen herdacht die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid! Er werden duiven gelost bij het monument in Terneuzen.... een mooi iets vind ik dat. Aan de dag van vandaag word er door bepaalde groepen heel anders gedacht over vrijheid.... Mensen die elkaar iets opdringen, complete dorpen uitmoorden enz enz. Dat heeft niets met vrijheid te maken. Elkaar vrij laten in alles is voor sommige mensen erg moeilijk, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar je dat wil niet zeggen dat je dan maar met de botte bijl er in moet. En die botte bijl kan op verschillende manieren.....

Afdeling 3,5,12

Ben geen lid van een van deze 3 afdelingen, maar wat daar gebeurd (is) schaad iedereen. Niet met duiven gaan rijden naar een Noordelijker gelegen losplaats, omdat de uren van de begeleiders 'op zijn', maar wel in het slecht weer de duiven lossen. Gelukkig keren er nog veel duiven terug, maar bevorderlijk voor de conditie is dit niet. Zeker de regen op hun kop en het koude weer is niet plezierig. Ik vraag me soms af of er geleerd word van sommige fouten. Dit is namelijk niet de eerste keer.... Eveneens in afd. 5. Een lossingscommissie (en die hebben volgens mij toch enkel de verantwoording om de duiven goed te lossen) wil de hele groep in 1x eruit (ivm de weersomstandigheden), maar worden terug gefloten door het bestuur. Welke rare dingen je dan krijgt zag je afgelopen zaterdag. Een afdeling waar van een deel van een vlucht van 250 km vliegt en de rest een 100 km korter.... Nu is dat niet het enige wat daar stormt, want het NPO bestuur heeft er gisteren nog een zetje boven op gedaan.... Uitsluiten van Kampioenschappen en wedstrijdvergunningen afpakken is toch wel erg laag bij de grond. Hoe kan het dat 2300 liefhebbers dupe worden van een groepje bestuurders dat zich gedraagt als mensen die laten zien dat ze blijkbaar niet kunnen besturen? Afgelopen vrijdag kwam hier een duivenliefhebber die al 10 jaar niet maaer speelt, maar toch nog duiven heeft. Ik zei tegen hem:" Begin toch weer joh" Zijn reactie was een schot in de roos. Ach, Het is allemaal zo zoutloos in de sport!! Een reden waarom ze niet met bosjes staan te wachten om duiven te gaan houden. Ik ben iemand van zelf de slingers ophangen om het leven mooi te maken en dat geldt ook voor onze sport. Alleen postieve energie levert wat op!! Onze afdeling was ook niet vroeg om de duiven te verplaatsten, maar gelukkig zijn de duiven goed naar huis gekomen. Wanneer we om half 3 de klokken gingen lichten was dan ook alles thuis en dat binnen 1.5u na de eerste duif..... (59 mee)

Op eigen hok

Hebben de duiven zaterdag weer hun beste beentje voorgezet. Vrijdagavond korfden we 59 duiven in. 40 voor prijs en 19 invliegers. Zaterdagochtend was het weer al veel slechter dan voorspeld en werd het niet de vlucht die we verwacht hadden. Ze kwamen namelijk terug van Pt St. Maxence naar Saint Quentin. 168 km voor Terneuzen Gelost om 11 uur kwam er om 1 over 1 een duif helemaal alleen aangesneld. Binnen een minuut gevolgd door 2 anderen. In de club werd het tegen 351 duiven. 2,4,5,6,8,14,18,28,31,32,33 enz. 22 van de 40 in de prijzen. In het samenspel was het 2,4,5,9,12,27,32,63,71,72,75 enz. tegen 1140d. 19 vd 40 in de prijzen. Eerste was een Blauwe doffer afkomstig van Eddy Grootjans uit het Belgische Ranst, waar ook de 4e NPO La Souterraine vandaan komt. Het is een september jong van 2013 en werd vorig jaar enkel opgeleert. Hij was er dit seizoen al alle keren bij en nu dus aan de kop. Hij is een Kl. Zn van 'De Maurice" Stamvader van het hok Grootjans, maar ook van Warrior's Diamand welke 3e Nat. Asduif Halve fond was in 2009. 2 en 3 zijn geen onbekende. De duivin van Johnny (Zusje 121/122) en als 3e tikte "Miss Unexpectedly" aan. Zij won vorige week nog de eerste. 4e was een doffer (D. Noom uit 1e Prov. Orleans x Kldochter Arno, Jelle en Sunny Gebr. Scheele) 5e wederom een duivin, afkomstig van Joost Wattel. De eerste duiven zijn al uit de club verwijderd en aankomende weken zullen er vast nog wel wat volgen.... De jongen hebben voor de eerste keer de mand van binnen gezien. Kwestie van alvast de stress wegnemen. Ze beginnen overigens steeds beter te vliegen.... We zijn van Junior Plus overgestapt op de VandenAbeele mengeling van Beijers. De Kwekers zijn momenteel allemaal gescheiden. Over een week of 2 worden er nieuwe koppels gemaakt en mogen ze nog een keertje broeden. Afgelopen zaterdag zijn de jongen naar Denemarken vertrokken. Ben benieuwd wat ze daar allemaal uit gaan spoken. 29 Augustus weten we meer.... A.s. Zaterdag de vlucht vanuit Sens. Het weer is nu ik dit schrijf al bar slecht (windkracht 8 en volop regen) hopelijk zijn de weergoden ons zaterdag eens een keer goed gezind, zodat we een mooie eerste Midfond vlucht kunnen vervliegen. Succes!