Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

26-05-2015 07:55

Niets remt een organisatie sneller af dan mensen die geloven dat de manier waarop je gisteren werkte de beste manier is voor morgen.

Uitgesteld.

Ook afgelopen weekend was het weer 'pet' met het weer. Een frontale zone en alle moeilijke woorden die erbij horen, trok over Nederland naar het zuiden en laat dat nu net de verkeerde kant op zijn..... Er werd al vrij vroeg beslist uit te stellen naar zondag. Voor Peronne duurde het tot 's middags voordat ook daar de lichten op rood gingen en onze begeleiders voor de 2e week in Frankrijk moesten overnachten! Zondag deed zijn naam weer eens eer aan en de duiven werden vroeg gelost. Net als vorige week dus niet gespeeld. Hopelijk gaat het dit weekend wel beter! Op Bourges werden er donderdag 33 ingekorfd. 18 voor prijs. Het werd 1 grote fiasco! De vrij onervaren ploeg was niet opgewassen tegen de omstandigheden, of ze zijn geen pijp tabak waard!. Wie ze wel super naar huis kregen waren vader en zoon Scheele met een 1-2-3tje in de afdeling! Proficiat!! Wat dan weer wel leuk was is dat er een duivin(G. Baan x eigen soort) die door GJB werd beoordeeld als beste Dagfond duif voorop komt. Op Peronne kwamen de duiven beter naar huis. We hadden er 20 mee en met 10 bij de 1e 20 in de Club waren we zeker tevreden geweest!! Voorop kwam 'Rick' afkomstig van Eddy Grootjans en vorig seizoen winnaar van 4e NPO La Souterainne. Een week geleden kwam hij thuis van de training met een hangend pootje. Na een week rust ging het weer beter en dat liet hij ook zien. Op naar Fontenay waar er met zo'n 25 aan deel genomen zal worden.

Op andere hokken


lijken de duiven afkomstig van Terneuzen Airport zo nu en dan ook prijs te kunnen vliegen. Ik vertelde eerder al dat 'De rooie Dekker' bij onze vrienden in Colijnsplaat zich van zijn beste kant laat zien. Hij wint tot nu toe alle weken prijs, waaronder ook een eerste. Vandaag hoorde ik via, via, dat een jong uit 'De 65' alias 'Super Mario' al verschillende goede prijzen won waaronder een 6e, 8e, 12 en 17e prijs. Het is een jaarling dus ben benieuwd of hij nog meer in zijn mars heeft! De jongen hier zijn vandaag weer weggebracht. Ze zitten nog niet zo ik wil, maar we zullen het er mee moeten doen en er blijven er nog geen achter. We gaan de ploeg voor Pau, Agen en Bordeaux ook op het gemak in wedstrijd stemming brengen. Ze zijn met uitzondering van vorige week, alle vluchten meegeweest, dus ze hebben al voldoende kilometers onder de vleugels. Succes en tot de volgende.....

Gebr. DekkerArray