Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

17-06-2015 11:10

Dieren praten vaak met de ogen verstandiger dan mensen met de mond.

Nationale vluchten

Wat vliegen de weken om in deze periode van het jaar. De vluchtkalender loopt over van vluchten en dan valt het in Nederland nog mee als we dit vergelijken met België. Waar Nederland dan jaloers op mag zijn zijn de Nationale vluchten die de Belgen vervliegen. Het is te gek om elke week 2 nationale vluchten op de kalender te hebben, maar om de week een vlucht van 500 a 600 km zou toch geweldig zijn! Dat heeft tenminste uitstraling! In België doen vaak er op Nationaal niveau behoorlijk wat duiven mee. Moest je alle duiven die deelnemen aan de NPO vluchten die de 12 afdelingen vervliegen optellen dan is België met z'n 48.000 duiven op Bourges 2 maar een kleintje!! Dat gevoel met natuurlijk groeien en gaat niet over 1 nacht ijs, maar er is zoveel van te maken! Er zijn genoeg mogelijkheden, als je ze maar creëert en daar wringt vaak het schoentje. Nederland in tweeën splitsen in Noord en Zuid of in 3 delen maar dan in de lengte. En de wind.... Daar heeft niemand grip op dus dat mag zeker geen reden zijn..... Als je het niet probeert ben je bij voorbaat al kansloos.

Afgelopen week

De vlucht vanuit St. Vincent werd overgeslagen. Op donderdag avond was het inkorven voor Fontenay 2. Er werden er 24 ingemand. Zaterdagmorgen om 9.00u werden de duiven gelost voor een vluchtje van 366 km. Het waaide helaas behoorlijk hard en dan vielen de snelheden in Zeeland nog mee, wanneer je het met de rest van Nederland bekijkt! Het was de '4449' die om om 12.44u hard uit de lucht richting het hok dook. Het is een jaarling duivin uit '3043' x '0652' (ouder Super Mario enz.)

Ze heeft 1 nadeel. Wanneer ze thuis komt blijft ze rustig even zitten om te kijken of er al ander duiven komen. Dit is dan ook de 2e keer dat ze een 1e prijs verspeelt hierdoor! Ook op Sens was ze eerste en voor de '8005' thuis. Ik was ook opgelucht toen ik op 45 3 andere duiven over de schuur zag duiken die wel direct aanstalten maakten om binnen te komen. Als eerst liep de '593' over de antenne. Deze krasse fel kijkende duivin is afkomstig van Harry en Joost Wattel die op hun beurt weer enkele duiven van ons hebben. We hebben van deze sympathieke mannen al meerder goede duiven! De duivin werd gekweekt uit de 10-720 (rechstr. Bertie Camphuis) De 720 zijn vader won 1-7500d; 1-5525d.; 2-3565d.; 2-2500d.; 2-1825d.; Het lijkt wat onwerkelijk maar het is toch echt zo! De moeder is 'De Bliksem'. Afkomstig van Berth Knaven uit Didam. Zij komt weer uit een zus van de 'Black Diamond' van Sangers x Klzn. AceFour van Ad. Schaerlaeckens. Hiervoor waren haar prestaties gewoon, maar deze 1e prijs past mooi op haar lijstje. Als 2e drukte wederom 'Jouke' af. Zijn lijstje met prestaties worden er ook niet korter op..... als derde dus eindelijk de '4449'. Als 4e de '0597' van Scheele. Zij was eerder al 4e Asduif Vitesse. In de club werd het tegen 163 duiven 1,2,3,5,10,12,15,18 enz. 14 vd 24. In het Samenspel was het 8,9,10,12,21,28 tegen 641d. en 10 vd 24.

Deze week

Korfden we gisteravond in voor Pau, 928 km en 3 stuks. Deze avond was het inkorven voor Bordeaux wat een afstand heeft van 785 km. Het is een middaglossing en er zijn allemaal 'nieuwe' duiven op mee. Vorig seizoen hebben op 2 na alles verwijderd wegens te slecht in mijn ogen. Deze lijken i.i.g. beter! Zaterdag weten we meer. Vanavond ook nog even de duiven voor Agen en wat late ingemand voor Asse Zelik. Donderdag avond kunnen we richting Sluikil om daar in te korven voor La Souterraine en vrijdag voor de laatste Vitesse vlucht vanuit Pt. St. Max. Daar hebben we nog wat op te verdedigen dus laten we, zoals eigenlijk nooit, geen verstek gaan.

De jongen

Bezorgden mij afgelopen maandag kopzorgen. Ze waren 5 maal weg geweest en deze keer zou het 1e keer België worden. Alle 80 stuks zaten ze er nog en het weer was prima.

Ik had nog wat oude mee, die ook zonder moeite vertrokken. Ik loste ze in groepen van ong. 30 stuks. Bij thuiskomst alle ouden thuis, maar geen 1 jong! Dat duurde nog een uur en toen 30 tegelijk. Daarna zijn ze tot vandaag(dinsdag) binnen gedruppeld. Duiven zagen er verder prefect uit! De teller steekt nu op 74. Dus de schade valt mee, want of je er nu 6 in 1x kwijt raakt of elke keer 1 maakt ook geen verschil. En het is niet dat er te weinig zitten.... De jongen hebben ook al 3 nachten in de mand gezeten en hebben sinds gister weer volop licht, want we zijn gestopt met verduisteren. Bij de groep met latere jongen gaan we nog wel door met verduisteren. De meeste oude duiven hebben deze week een pennetje gegooid. Voor ons doen vrij laat, omdat ze normaal al 2 a3 weken eerder waren met het stoten van de pennen. Op Bordeaux zaten de meeste nog op 10 pennen. Hier worden de oude trouwens niet verduisterd! Als laatste kreeg ik nog vandaag nog een mooie referentie van Johan Buijze die hier vorig jaar een koppel eieren kwam halen op een bon. Hij kreeg er 2 mee uit 'Super Mario'. Deze blauwe witpen doffer wint al de volgende prijzen 6e, 8e, 12 en 17e prijs (al eerder vermeld) , maar wint nu ook een 6 in het Samenspel. Zelf hebben wij uit 'Super Mario' weinig jongen die we überhaupt al over kunnen houden, dus laat staan mee vliegen. Nu zitten er wel wat jongen van dus afwachten maar weer. De drukste week van het seizoen heeft zo zijn charmes met de vele inkorvingen en thuiskomsten, maar soms is het misschien wel te!! Veel succes en tot de volgende!

Gebroeders Dekker.Array