Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

02-06-2015 10:53

Go to the Basic

Iets waar ik de afgelopen week vaak aan moest denken. Op het werk, maar ook als je met de duiven bezig bent.


Op het werk word er beleid gevoerd. Het is de bedoeling dat dit uitgevoerd word, maar o zo vaak zijn dit dingen waar veel haken en ogen aan zitten. Verliezen we dan niet het doel uit het oog? In mijn geval de leerlingen! Daar draait het toch uit eindelijk allemaal om! De leerlingen een basic meegeven. En vandaar uit aan het werk gaan! Het kan zo moeilijk gemaakt worden als je zelf wilt, ook bij de duiven. Soms zie ik dingen voorbij komen of lees ik stukjes waar ik dan mezelf bij afvraag, is dat nog duivensport? Go to the basic! Zeker nu het drukste stuk in het seizoen er aan komt! Genieten van je duiven, genieten van de aankomsten. Als je de duiven dan weer door de lucht ziet scheren kan dat weer genoeg power geven voor een hele week! Basic dingen mogen we niet uit het oog verliezen!

Op volle kracht

We gaan de 2 drukste maanden van het duivenseizoen te gemoed. Alles komt aan bod. Programma, overnacht, ZLU en aan het eind van de maand de jonge duiven. De eerste opleer is hier volgende week al. Die laten we sowieso aan ons voorbij gaan. De jongen worden wel al weggebracht, maar ze zijn, denk ik, nog niet klaar voor de grote mand. De entingen zijn achter de rug.

Dit jaar een combi-prik. Vorige 2 seizoen hebben we met 'het borsteltje' geënt, maar de ent reacties waren ons te heftig! Of de combi-prik sluitend is weet ik ook niet, maar het is alle sinds beter dan voorgaande jaren. Er staan er 111 op de entlijst. Deze zijn verdeeld in 2 groepen. 1 van, nu nog 79, de rest zit op het nieuwe hok en zijn bestemd om halverwege in te stappen of voor op de natour.

Afgelopen weekend en komend weekend

Afgelopen weekend de vlucht vanuit Fontenay-sur-Eure vervlogen. Donderdag was ik 's nachts aanwezig bij het overladen van de duiven. Er waren meerdere dingen die me opvielen, maar 1 ding sprong eruit. De enorme bergen uitgekotst voer die in de manden lag. We zien graag dat de duiven nog eten voor vertrek enz. enz., maar als we alles verzameld hadden, had een kleine liefhebber er een hele week zijn duiven van kunnen voeren! Misschien toch niet zo'n succes om duiven met voer in de krop in te manden? We hadden er 28 in de strijd. 16 daarvan wisten een plaatsje op de uitslag te winnen. In Sluiskil werd het tegen 190 duiven 6,8,11,13,14,17,19,22 enz. In het Samenspel tegen 705 duiven 12,28,37,39,42,53,58,69 en 16/28. dus de helft 1 op 10. Niets verontrustends, maar er mist een kop duif! Het waren weer de dames die het mooi weer maakten, althans die eerder waren dan de doffers. We hadden 1 nestdoffer mee, die vanaf het nieuwe hok vliegt. Deze was als eerste. Als je oplet zie je nog een V staan op de uitslag, maar dat is nog uit zijn vorige leven.... ;) Het is namelijk een laat jong van 2013 (geslacht was toen nog onbekend) die de 1e week van Maart dit jaar terug keerde.( was 1 van 3 duiven die binnen een maand terug kwam na minimaal 1,5jaar te zijn weggeweest!!) Hij werd gewoon opgeleerd, maar had nog geen chipring aan. Nu dus wel en gelukkig maar! Het is er weer eentje afkomstig van Roger en Eddy Grootjans. Kl.zn uit de Stamdoffer 'De Maurice' en 'Paco'. Beiden 2 super doffers die het ook nog eens doorgeven!

Als 2e was de '829' die nog meestrijd voor de Asduif titel voor de Vitesse. 3e Rozaline, 4e wederom de '8005'en als 5e 'de 596' (11e NPO La Sout.) Voor aankomend weekend word er mooi weer voorspeld. De gehele ploeg van zal dan ook verdeeld over de 2 vluchten ingekorfd worden. Ik kan nu nog niet zeggen wie waar naar toe zal gaan, maar verwacht ong. 25/25 naar elke vlucht! De duiven voor Pau/ Bordeaux/ Agen gaan deze week ook nog de mand in. Ik heb inmiddels op mijn lijstje staan wie waar naar toe mag. Afwachten maar weer. Succes!

Gebr. Dekker

https://gebroedersdekker.nl/