Nieuws uit Terneuzen - Gebr. Dekker

11-06-2015 14:46

Gooi nooit met modder, dan verlies je eigen grond!

Sorry, dat ik laat ben....

En niet zo'n klein beetje ook. Deze keer is het niet Jannes die het kan zingen, maar ik ook! Allerlei andere dingen, zoals vergaderingen enz. gingen voor. Om 22u 's avonds de kwekers nog staan voeren is ook wel het uiterste, maar ja het is niet anders. Trainingen waren er dan deze week ook nauwelijks. Nu de duiven ingevlogen zijn heeft dat volgens mij ook niet echt veel nut meer..... en zaterdag met een Zuid-Westen wind zullen ze ook niet moeten werken. Ik heb nog geen idee hoeveel er vanavond ingekorfd gaan worden. Sowieso een berg jaarlingen en ik denk ook het grootste deel van de Dames. Afgelopen weekend werd er weer een vlucht uitgesteld. Dat was de 2e Dagfond vlucht die aan onze neus voorbij ging! Hoe het ging? Stukken beter dan de 1e die onder exact dezelfde omstandigheden werd vervlogen. Onze '8016' vloog 25 minuten los op nummer 1 in de club!! Deze doffer is van 2012 en heeft al heel wat prijzen op zijn conto staan. Roger, onze maat bracht hem samen met zijn zusje in de fietstas. Ze waren toen nog erg jong, maar hij had er geen plaats meer voor. 2e was 'Rick'. Roger wint overigens de 1e prijs in Samenspel 2 op Roye! Proficiat!

Op Roye

hadden we 17 prijsduiven en 16 invliegers mee. Aan kop was wederom Jouke. Hij voegt zijn zoveelste mooie prijs toe aan zijn rijk vulde palmares. Als 2e was Zusje 121/122 van Roegiest-Visser. Als 3e arriveerde Dirk. 4e is een jaarling en als ik goed op de lijst keek een halfbroer van 'Jouke'. Zij wonnen tegen 148 duiven 2,8,9,10,13,17,18 enz. 9 vd 17 vlogen in de prijzen. Van sommige duiven zijn nieuwe foto's toegevoegd op de Homepage. In het Samenspel tegen 699d. was het 9,29,30,31,34,51,54 dus 7 vd 9 1 op 10!! Het was een super vlotte vlucht en de duiven kwamen prachtig thuis en de klep kon zo dicht!

Aankomende weken

Korven we in voor Pau, Bordeaux, Quievrain, La souterraine en Pt. St. Max. Eerder had ik al vermeld dat we niet op St. Vincent zouden inkorven. Zo het er nu voorstaat word het Pau 3, Bordeaux 6 en de rest zien we volgende week wel. Afgelopen woensdag was er nog een training vanuit Oudenaarde. Er waren wat laatjes mee. Nog niet alle plaatsje waren bezet. Roger, bedankt voor het meenemen! Succes aan alle deelnemers van de week!

Gebr. Dekker.

https://gebroedersdekker.nl/  Array