Reportage Luca Baakman - Beek. De jongste telg van Pv. de Vredesbode Didam

26-05-2015 11:17

Luca Baakman - Beek (Gelderland)


"De jongste telg van PV de Vredesbode in Didam"

Luca Baakman

Luca Baakman is het jongste lid van PV. De Vredesbode in Didam en is met postduiven in aanraking gekomen door haar opa die ook altijd duiven had. Verleden jaar is Luca met de jonge duiven begonnen op de natoer en dit jaar doet ze mee met een 6 tal jaarlingen en met de jonge duivenvluchten. Opa en moeder Katja helpen Luca wanneer het nodig is omdat Luca uiteraard nog op school zit maar het meeste doet ze toch echt helemaal zelf. In de vereniging heeft ze inmiddels ook al helemaal haar draai gevonden, zo assisteert ze ons oudste lid Wim Rutten bij zijn werkzaamheden aan de bar. Geweldig om te zien hoe oud en jong zij aan zij staan in de club.

Duiven

Het duivenbestand van Luca bestaat uit duiven van o.a. Wim Strijbosch uit Didam, Comb. Stevens uit Emmerich, Albert Meulenbeek uit Didam en ik heb zelf gehoord dat er ook duiven zitten bij Luca van Bert Wolf uit Didam en van Hans Roos uit Elten. Voor het volgende seizoen krijgt Luca ook van Jonker Breedingloft een aantal jongen van de eerste ronde om mee te vliegen. We moeten met ons allen zorgen dat de jeugd plezier houdt in de hobby en dat kan met medewerking van ons allen.

Een kijkje bij de jongen voor 2015 op het hok van Luca

Hokken

Luca speelt vanaf een promohokje verzorgt door het NPO. Ze wil wel graag in de toekomst een wat groter hok zodat ze wat meer mogelijkheden krijgt maar om mee te beginnen is dit toch een prachtig hokje waar vanaf gespeeld kan worden door Luca.

Spelmethode

Luca speelt met de oude duiven op nest mede doordat ze natuurlijk niet teveel ruimte heeft maar als er meer ruimte komt zal er op weduwschap gespeeld gaan worden. Met de jonge duiven wordt vanaf het schapje gespeeld maar ze hoopt dat er ook wat nestjes zullen zijn als de de jonge duivenvluchten beginnen.

Verzorging en Medisch

De verzorging vindt Luca soms nog weleens verwarrend want de ene liefhebber zegt dat je niet teveel moet voeren en de andere zegt weer volle bak dus daar probeert ze nog de juiste weg in te vinden. Ook hierin gaat Luca wel de beste weg vinden, luister maar naar 1 of 2 goedvliegende liefhebbers dan komt het helemaal goed. Het medische plaatje bij Luca is heel simpel, de duiven worden geënt tegen paramixo en krijgen zo af en toe een geelkuur, verder wordt er alleen wat gegeven als dat nodig zou zijn. Verder krijgen de duiven olie met Omega3, grit, roodsteen, vitamineral en biergist.

De duiven keren terug van de training. Dit zijn prachtige momenten waar Luca dan ook heel erg van geniet.


Mooie momenten

De mooiste momenten zijn voor Luca als de duiven thuiskomen van de vlucht en helemaal als ze dan ook nog eens in de prijzen zitten bij de sterke vereniging de Vredesbode Didam. Op 9 mei draaide ze zelfs 2 van haar 6 gezette duifjes in de prijzen op plaats 76 en 124 tegen de 519 duiven in de club. Hier kan Luca enorm van genieten en terecht want ze speelt toch tegen liefhebbers waarvan sommigen toch al meer dan 40 jaar ervaring hebben. Ga zo door Luca! Je hebt ook dit jaar van vele goede liefhebbers duiven gekregen waarmee je verder kunt en we zullen je dus nog vaker tegen gaan komen in die felbegeerde uitslag.

Luca hartelijk bedankt voor je medewerking aan deze reportage en ik hoop van harte dat je nog vele hele mooie momenten met je duifjes gaat beleven de komende jaren en aan de toppers uit de afdeling 9 en daarbuiten mag ook uiteraard zou ik willen vagen om eens aan Luca te denken als je er een jong uit een topper van je hok hebt liggen die geringd moet worden. We moeten met ons allen de jeugd op handen dragen en zorgen dat de duivensport blijft leven en dat kan alleen maar als we elkaar daarin helpen zonder daarbij de knip te moeten trekken. Je kunt Luca mailen als je vragen en tips hebt of als je wat goeds hebt zitten waar ze mee vooruit kan op fam.baakman@hotmail.nlArray