Stadsboederij Arnhem heeft duivenproject ter promotie van de duivensport.

25-05-2015 09:29

Op Stadsboerderij De Korenmaat hebben we postduiven. In 2006 is een project opgezet om enthousiaste kinderen op een educatieve en boeiende manier nader kennis te laten maken met de postduif en duivensport. Het project is samen met postduivenvereniging De Toekomst uit Elst gestart. Zij schonken ons daarvoor 25 jonge postduiven.


Geschiedenis

In 1996 schonk Lea Dasbergschool een duivenhok aan de stadsboerderij de Korenmaat. Dat was aanvankelijk voor sierduiven. In 2006 werd samen met Karel Gommer en de heer Tilleman van de postduivenvereniging  een plan opgesteld om iets met echte wedstrijdduiven te gaan doen. En vooral om kinderen daarbij te betrekken. Kinderen leren naast het wedstrijdvliegen ook hoe ze duiven moeten verzorgen.

Het project

Karel Gommer brengt de kinderen de eerste kneepjes bij van het verzorgen. Hij is een ervaren duivenliefhebber. De kinderen helpen ook mee met de trainingen, waaronder korte zogenaamde oefenvluchtjes van 5 tot 30 km. De kinderen doen uiteindelijk met een eigen postduif mee aan een aantal wedstrijdvluchten vanuit België en Noord-Frankrijk. Deze vluchten vinden plaats in april waarbij de te vliegen afstand geleidelijk wordt opgebouwd.

Door ook met de duiven te fokken, leren de kinderen verantwoordelijk te zijn voor het welzijn van de duiven en houden zij hun eigen toom duiven in stand.

postduivenproject stadsboerderij De Korenmaat Arnhem

Mensen mogen helpen, kijken, vragen. ..


Voor meer info kunt u ook met mark tilleman bellen op 06-46737392
Array