Starters moet je helpen!

12-04-2015 09:49

Afgelopen donderdagavond stuurde Berth Knaven mij een appje of ik rond zeven uur ook even tijd had voor de koffie want dan zou Alfred Schrieks, bij de meeste van jullie wel bekend als de zingende duivenmelker komen om twee jonge duiven van Berth op te halen.

Ik kende Alfred al een tijdje via facebook en heb hem ontmoet op de duivendag in Giesbeek waar we genoten hebben van zijn zangkunsten. Alfred is een hele fanatieke melker met een goed strijdplan dus die komt er wel. Het toeval wilde dat Berth Knaven een aantal weken later een feest had van een duivenmaat in het zelfde Giesbeek en Alfred was daar aanwezig voor de muzikale begeleiding. De heren kwamen in gesprek en dat klikte over en weer zodat Berth hem 2 jonge duiven gratis en voor niets aanbood.

De twee jonge duifjes voor Alfred.

Alfred was hier dusdanig van onder de indruk dat hij mij ook nog via facebook daarvan op de hoogte stelde en vroeg of ik Berth kende? Hij had al op internet gezocht naar Berth Knaven en wist niet wat hij zag, Nederlands kampioen dagfond?, 1e NPO? teletekstvermeldingen? alles kwam hij tegen over Berth dus dat hij bij een goede melker twee jongen mocht komen halen was nu wel overduidelijk.

De hokken  van Berth. Links het hok van de vliegduiven en rechts het hok voor de jonge duiven waar Berth dit jaar voor het eerst werk van gaat maken. Dit hok was eerder in gebruik als kweekhok maar is nu omgetoverd tot jonge duivenhok.

Donderdag was het dan zover dat hij de jongen kon ophalen, Berth heeft 2 prachtige jongen voor Alfred gekweekt waar hij echt mee vooruit kan, zo heeft hij er 1 uit de lijn van Camphuis en 1 uit de super kweekduivin Noor (moeder 1e Nivelles 30500d. en moeder 2e NPO Bourges) x Mister T (2e en 6e NPO en vader van 2e NPO) en het toeval wil dat bij mij de 1e prijswinnaar van 30500 duiven zit. Alfred krijgt deze zomer van mij een jong van deze doffer.

Berth heeft Alfred nog een aantal tips meegeven waar Alfred nog veel aan zal hebben het komende seizoen. Het was een gezellige en leerzame avond voor Alfred en hij ging naar huis met 2 prachtige aanwinsten waar hij beretrots op is. Zo kun je zien dat de duivensport heel mooi kan zijn en dat je niet altijd de beurs hoeft te trekken als je wat leuks op je hok wilt. Ik begrijp ook wel dat niet altijd zo alles weg gegeven kan worden maar dat je soms toch ook wel eens uitzonderingen moet kunnen maken voor beginnende spelers zoals Alfred en voor jeugdspelers zodat ook deze groep melkers vooruit gaat en plezier blijft houden in deze prachtige sport.

De vader van Alfred was ook meegekomen deze avond en ook hij genoot ervan en kon ook heerlijk over de duiven vertellen. Berth en ik willen hem ook nog heel veel sterkte wensen de komende tijd tijdens zijn weg naar herstel van zijn ziekte. We duimen voor je en weten zeker dat het allemaal goed komt.

Alfred en zijn vader luisteren aandachtig naar Berth.

Alfred, heel veel succes met de geschonken duifjes en heel veel succes aankomend seizoen en namens Berth en Els hartelijk dank voor de prachtige attentie.

Pigeonsports

Ray Jonker