Vakantietip - Hotel Jaegerklause in Schmalkalden - Duitsland

27-07-2015 15:59

Ik ben verleden week een paar daagjes in Schmalkalden geweest in het Thuringerwald in het hotel van duivenmelker Gernot Jaeger.

Samen met Gernot Jaeger onder het genot van een drankje over de duiven babbelen.

Ik kende Gernot al een paar jaar omdat ik al 2 keer eerder in het hotel verbleef tijdens het Thuringer Taubentreffen. Dat is altijd in maart en dan komen er duivenliefhebbers uit alle delen van Duitsland daar naartoe om een weekend met elkaar gezellig over duiven te kletsen. Erg gezellig kan ik wel zeggen. Maar ditmaal ben ik er naar toe gegaan om ook de prachtige omgeving eens te bekijken want als je van natuur, wandelen en fietsen houdt dan kun je hier je lol op.

Prachtige omgeving.

Wie is Gernot Jaeger? Gernot is inmiddels 76 jaar en heeft zijn hotel aan zijn zoon Sven over gedaan maar hij en zijn vrouw zijn nog dagelijks betrokken bij alle voorkomende werkzaamheden en dat doen ze met veel plezier. Helaas is Gernot het laatste half jaar ziek geweest en heeft hij door zijn diabetes zijn voet moeten missen en zit hij nu tijdelijk totdat hij een prothese heeft in de rolstoel. Gelukkig gaat het weer stukken beter met Gernot en heeft hij er alle vertrouwen in dat hij binnenkort weer lopen kan.

Het hotel in een mooie bosrijke omgeving.

De biergarten bij het hotel is pas opnieuw ingericht en je kunt er heel lekker zitten 'savonds onder het genot van een drankje.


Het hotel bied mogelijkheden om alleen te overnachten maar je kunt ook half pension nemen wat erg goed en vrij goedkoop is. Het eten en drinken is er uitstekend en iedere donderdag is er ook nog een grillavond waar ik uiteraard ook aan deelgenomen heb. Een heerlijke avond hebben we gehad, was erg goed verzorgd!

De grillavond is een echte aanrader.

Heeft u eens zin om een weekendje of een weekje er tussenuit te gaan en u wilt ook nog eens wat duifjes bekijken dan bent u hier aan het goede adres want Gernot heeft ook nog eens de beschikking over ongeveer 50 meter duivenhok, een paar pony's, ganzen, kippen en noem maar op.

De hokken van Gernot Jaeger.

Het hotel heeft ook een ruime parkeergelegenheid zodat u uw auto bij het hotel kunt parkeren. Schmalkalden ligt op ongeveer 500 km vanaf Utrecht dus dat is ook nog eens heel goed te doen.

Voor meer info kijkt u op www.hoteljaegerklause.de  of stuur een mail naar info@hoteljaegerklause.de