Veel duiven nog snel op naam

01-04-2016 11:30

Zo vlak voor het vliegseizoen willen velen nog even snel de duiven op naam zetten. Op het kantoor in Veenendaal proberen de medewerkers de aanvragen zo snel mogelijk af te handelen.

Duiven kunnen het hele jaar door op naam gezet worden. Als de duif op de juiste eigenaar staat, dan kan deze, mocht hij onverhoopt in het verkeerde hok terecht komen, snel weer terugbezorgd worden.

Tijdens de voorjaarsbeurs was de NPO ook aanwezig en toen zijn zo'n 11.000 ringen en series op naam gezet. Dat zijn er heel wat.

Maar nu het vliegseizoen van start gaat, zijn er nog veel leden die nog snel de duiven op naam willen hebben.

Normaal duurt het registreren een paar dagen als de eigendomsbewijzen worden opgestuurd. Nu kan het voorkomen dat je twee tot drie weken moet wachten. we proberen de aanvragen zo snel mogelijk weer terug te sturen.

Telefoonnummer en E-mailadres 

Natuurlijk is het van belang dat je telefoonnummer en e-mailadres goed in de ledenadministratie staan. Je kunt dit controleren door een ringnummer van een duif waarvan je zeker weet dat deze op je eigen naam staat in de zoekmachine in te geven. 

Je kunt dan zien of het goede telefoonnummer verschijnt. Komt er ook een formulier tevoorschijn, dan is er ook een e-mailadres bekend.

Kloppen de gegevens niet of wil je een e-maildres doorgeven, stuur dan een e-mail met je lidnummer en de juiste gegevens naar het kantoor. 

Nog duiven op naam zetten?

Ook duurt het nu misschien wat langer voordat een aanvraag is afgehandeld, wij adviseren toch  om dit te doen. Lees wat je hiervoor moet doen.

Heb je veel eigendomsbewijzen om over te schrijven en wil je deze niet opsturen? Je kunt dan tijdens kantooruren naar Veenendaal komen. Maak hiervoor wel even een afspraak (0318-559700).