Vincent Hoogerwerf uit Mill pakt wederom de eerste plek.

22-06-2015 09:35

Vincent Hoogerwerf - Mill            

Vorige week speelde Miss Patty de eerste van de vereniging op Sens. Een prachtige prestatie en dan denk je; 2x Op rij zal toch te mooi om waar te zijn.

Vrijdagavond hebben we ingekorfd voor de laatste Vitesse 1. Dit was de 7e vlucht die vervlogen werd vanuit Laon. Ik had er 20 mee en mijn 1e getekende Roos en 2e getekende Mister Ty. Deze twee duiven waren de laatste weken geweldig op dreef. De duiven werden gelost om 09.10 uur met een kalme NW wind. Veel bewolking op de vlieglijn wat zou betekenen dat de snelheid niet al te hoog zou zijn. Een NW wind is voor mijn locatie uitstekend ten opzichte van de concurrentie.

Gezien de duiven op de voorvlucht 1225 m/pm maakte moest ik om 13.54 draaien. Daar gingen we natuurlijk even voor zitten. Als een stip uit de lucht met een val van een havik kwam Roosje aanzetten. Wat een prachtig gezicht!!!! Boven het bos, achter mijn hok, waren de kraaien het gevecht aangegaan met een roofvogel waardoor Roosje nog een 5 tal extra rondjes bleef vliegen. Toch waagde ze de gok, omdat vorige week ze ook al aangevallen werd bij haar aankomst (toen 2e duif achter Miss Patty). Ik kijk op de klok en het was 13.54.08 meteen wist ik dat het een vroege duif was. Op 58 verscheen de tweede en die viel op de plank en geen piep. Rennen natuurlijk om zo snel mogelijk bij het hok te zijn. Wat bleek; een duif van mijn zoontje. Prachtig. Zelf moest ik 11 minuten wachten, veel te lang natuurlijk, op mijn tweede en dat was weer Miss Patty.

Daarna kwamen de duiven redelijk snel door met als gevolg 14 van de 20 in de prijzen in de vereniging en 3e Vitesse On-Aangewezen en 2e Aangewezen. Zo kan het gaan. Dezelfde duiven als vorig jaar met een andere begeleiding en ze doen het super.

Op naar de volgende week: Sezanne staat dan op het programma en een teletekstvlucht. Kijken of we wat extra's kunnen brengen.

Hartelijk gefeliciteerd Vincent met wederom de eerste plek. Daar doe je het tenslotte voor! ga zo door en wellicht sta je hier volgende week weer in de kijker. Succes

Ray Jonker